x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Grecia vrea mai mulți români

Grecia vrea mai mulți români

de Diana Scarlat    |    25 Feb 2022   •   10:27
Grecia vrea mai mulți români

Organizația Elenă de Turism a profitat de organizarea cu prezență fizică a TTR, la București, pentru a veni cu noi oferte pentru români. Vara trecută s-a vorbit despre o adevărată invazie a turiștilor români pe plajele însorite ale Greciei, dar se poate chiar mai mult, cred reprezentanții acestei destinații turistice de top. Românii au luat cu asalt, chiar și în pandemie, plajele și resorturile din Halkidiki, Thassos, Samothrakis, Pieria, Kavala și Insulele Ionice sau insulele din Golful Saronic. Oferte foarte bune sunt în continuare și pentru vara acestui an.

Grecii iubesc turiștii români pentru că au un nivel economic și educațional ridicat, aleg cazare de 3 și 4 stele, în regim all inclusive și ultra all inclusive. De asemenea, vin în familie și consumă mai multe produse și servicii decât alte categorii de vizitatori. Grecii prezintă acum noi destinații.

Noi destinații care le sunt prezentate românilor sunt Peloponez, Lefkada, Zakynthos sau Kefalonia. Anul trecut se spunea că orașe precum Argos, Nafplio sau Tolo s-au umplut de români. Chiar și așa, restricțiile pandemiei, obligativitatea certificatului verde și masca au ținut departe mulți turiști care așteaptă eliminarea acestor măsuri. Statisticile arată că aproape 1,4 milioane de români călătoresc în fiecare an în Grecia, care este destinația nr. 1 pentru noi, iar aceste cifre au determinat guvernul Greciei să acorde o atenție deosebită României. Potrivit unui studiu realizat de Institutul Asociaţiei Companiilor de Turism din Grecia, România este prima piață în ceea ce privește încasările de călătorie de la turiştii care vin pe cale rutieră, având o tendință ascendentă constantă în ultimii ani, până în 2019, iar 73,3% din veniturile totale încasate de Grecia de la turiştii români provin din turismul rutier.

Preferințele vizitatorilor pentru 2022

Turiştii din România prezintă o dinamică deosebită, venind în Grecia fie pe cale rutieră, fie pe calea aerului și ocupând în principal unităţile de cazare situate în nordul Greciei și Insulele Ionice. Se estimează că Halkidiki, Thassos, Pieria și Zakynthos vor rămâne și în acest an în topul destinațiilor preferate de români. „Cea mai puternică participare internațională este a Greciei. Sunt prezente mai multe regiuni, cu reprezentanți ai Guvernului, ai primăriilor și ai hotelierilor care au venit pentru a-ncheia parteneriate cu agențiile de turism din România. Se vede că în continuare grecii își doresc foarte mult turiști români. De altfel, această țară trăiește din turism, iar până la pandemie, peste 20% din Produsul Intern Brut era adus de industria ospitalității”, a explicat, pentru Jurnalul, Traian Bădulescu, purtător de cuvânt al ANAT.

 

Grecii iubesc turiștii români pentru că au un nivel economic și educațional ridicat, aleg cazare de 3 și 4 stele, în regim all inclusive și ultra all inclusive. De asemenea, vin în familie și consumă mai multe produse și servicii decât alte categorii de vizitatori.

 

 

×
Subiecte în articol: Grecia