x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Hotelurile de pe litoral sunt ocupate în proporție de 80% pentru minivacanța de 1 Mai

Hotelurile de pe litoral sunt ocupate în proporție de 80% pentru minivacanța de 1 Mai

27 Apr 2022   •   14:06
Hotelurile de pe litoral sunt ocupate în proporție de  80% pentru minivacanța de 1 Mai

Hotelurile de pe litoral care au oferit turiștilor pachete speciale pentru minivacanța de 1 Mai sunt rezervate în proporție de circa 80%. Cele mai aglomerate stațiuni sunt Mamaia și Costinești, potrivit datelor turoperatorului Litoralulromanesc.ro.

"Evenimentele anunţate pe litoral, precum şi faptul că pretrecerile din cluburi vor fi, după doi ani de pandemie, fără restricţii, explică cel mai bine preferinţele turiştilor în acest an în materie de cazare pentru că localizarea hotelului a contat foarte mult în momentul rezervării. Astfel, vedem că în zona de nord a staţiunii Mamaia, polul distracţiei de pe litoral, hotelurile sunt aproape pline faţă de sudul staţiunii, unde există un grad de ocupare de aproximativ 60%. De asemenea, hotelurile din Costineşti se apropie de un grad de ocupare de 90%, în contextul în care acolo se va desfăşura prima ediţie a Festivalului 'Beach, Please', dedicat muzicii hip-hop & trap", spune Ionuţ Nedea, director general al Litoralulromanesc.ro.

Prețurile de cazare pornesc de la 113 lei/noapte pentru două persoane, la un hotel de 3 stele din Eforie Nord.
Pe plaje au fost amenajate beach-baruri şi s-au instalat umbrele şi şezlonguri.

"Proprietarii şi administratorii de hoteluri de pe litoralul nostru au înţeles că preferinţele turiştilor şi criteriile în funcţie de care aleg cazarea s-au schimbat în ultimii ani. Primează calitatea serviciilor, precum şi confortul, curăţenia, românii fiind dispuşi să plătească mai mult, dar să şi primească un pachet complex. De aceea, s-au făcut investiţii în crearea unor locuri de joacă pentru copii, spaţii de recreere, spa-uri etc. În plus, nu doar că au fost îmbunătăţite condiţiile de cazare în hoteluri mai vechi, preluate de noi investitori care le-au renovat, dar au apărut şi unităţi de cazare noi", explică acesta.

În Eforie Nord  a fost inaugurat ApartHotel Amaris 3*. Hotelul Belvedere a fost renovat şi reclasificat la 4 stele, Hotel Union a adăugat un corp de clădire nou, de 4 stele, cu piscină şi spa center, Hotelul Bacolux Koralio a fost renovat şi reclasificat la 4 stele.

În Mamaia a fost renovat și reclasificat la 3 stele Hotelul Unirea.

 

×
Subiecte în articol: minivacanta 1 mai litoral