x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii În acorduri de... vals

În acorduri de... vals

de Roxana Vintila    |    24 Mai 2009   •   00:00
În acorduri de... vals
Sursa foto: /austria-incoming.ro

Nu trebuie neapărat să mergi la Viena sau să-ţi iei schiurile în spate şi să te visezi pe pârtie... Austria şi "Austria in-coming" te invită să descoperi povestea unei ţări şi a unor locuri fas­cinan­te, pe care nici o pictură perfectă nu ar putea să le surprindă.



Scenariu: se apropie Revelionul şi vrem să petrecem aşa cum nu am mai făcut-o niciodată... Suntem un grup de 15 persoane şi întotdeauna vor fi mai mult de 15 păreri:  "cel mai bine ar fi să mergem la schi, frate! Iar disco­teci, petreceri,  restaurante...?, spun cei mai mulţi. Mereu aceleaşi lucruri? Şi unde să mergem? În Austria! Daaa! Mergi mai departe... îţi întrebi colegii de serviciu... merg tot la schi. Ştirile de la televizor dau "verdictul": politicienii, vedetele, jurnaliştii merg la schi. Cei mai mulţi, evident, în Austria. Şi tot aşa.

Austria nu înseamnă doar Viena sau Mozart. Nu înseamnă cele mai fine băuturi şi cele mai rafinate sortimente de mâncare. Nu înseamnă doar cea mai frumoasă civilizaţie, o cultură bogată şi oameni educaţi! Cu toate că poate ar fi suficient...

Cine a călătorit în "Austria din afara pârtiilor" va descoperi tot ce poate să-i ofere această minune...

Nouă destinaţii austriece au intrat într-o cooperare de anvergură şi au pornit de curând o iniţiativă de marketing, cu care doresc să atragă atenţia vecinilor români asupra frumuseţii şi varietăţii fiecărei regiuni în parte. Sub umbrela Austria Incoming şi în strânsă coope­rare cu Oficiul Naţional de Turism al Austriei, următoarele regiuni de top au creat un pachet complet, care nu lasă nici o dorinţă de vacanţă ne­îm­plinită: Bodensee - Vorarlberg, Bregenzerwald, Zell am See - Kaprun, Lacul Millstätter, Mostviertel, Alpii Vienezi, Thermenwelt Burgenland, Zona du­nă­reană a Austriei Inferioare, Wienerwald. Nouă destinaţii care povestesc, în culori şi muzică, artă şi poezie, romantism şi cultură, civilizaţie şi istorie, o mare parte din ceea ce înseamnă această ţără. Austria vă invită să vizitaţi şi să "furaţi" un pic dintr-o lume în care "strălucirea monarhiei" vă va trimite cu gândul la o epocă în care, poate, aţi fi visat să trăiţi.

Oricare dintre cele nouă regiuni  constituie cadrul vacanţei perfecte: pentru toate vârstele şi pentru toate buzunarele, pentru că... fericirea nu este numai pentru cei bogaţi!  

Să Începem cu lecţia de ro­man­­tism. Lacul Millstätter din Ca­rintia este o zo­nă paradisiacă... de­parte de zgo­mo­tul şi de agitaţia de care cei mai mulţi dintre noi vor să scape. Oraşul te su­focă, îţi fu­ră parcă din libertate, te pri­nde într-un vârtej din care, atunci când reuşeşti să scapi, pare că nu mai eşti tu.

La Bodensee în Vorarlberg, va­can­ţa la scăldat se împleteşte de mi­nune cu scena... de pe lac, din Bregenz. Este un loc care te în­deamnă să-l priveşti şi să-l asculţi şi pur şi simplu să-l iubeşti.

În Bregenzerwald, iubitorii ar­hi­tec­turii şi nu numai se pot delecta pe deplin: Vorarlbergul este considerat unul dintre centrele arhitecturii mo­derne europene, unde accentul este pus pe construcţiile din lemn. Centrele Salzburgului sau Grazului respiră la fiecare pas frân­t­uri de istorie: fiecare plimbare vă poartă într-o călătorie în timp. Mostviertelul, cu ale sale dealuri molcome, "te întâmpină" cu livezile misterioase, dar mai ales cu mustul răcoritor din pere, de unde provine şi numele regiunii, care vă este oferit pe... Drumul Mustului. Austria se înfăţişează ca un drum al deliciilor: de la brânzeturile gustoase de munte din Bregenzerwald până la excelentele vinuri albe din Wachau, la malul Dunării. Fie că vă opriţi la primitoarele cabane de pe munte sau mergeţi să fiţi răsfăţaţi într-o tavernă de podgorie, ospitalitatea austriacă vă va îndemna să zăboviţi mai mult decât aţi pla­nificat iniţial. Pentru că în Austria... timpul a avut dintotdeauna răbdare...

×
Subiecte în articol: austria destinaţii turistice