x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii In Alpi - Paradisul zăpezii

In Alpi - Paradisul zăpezii

de Elena Stan    |    21 Oct 2007   •   00:00
In Alpi - Paradisul zăpezii

Oamenii se găndesc din timp unde işi vor petrece sărbătorile de iarnă. Datorită părtiilor de schi, romănii cu dare de mănă aleg staţiunile montane din Austria.

Oamenii se găndesc din timp unde işi vor petrece sărbătorile de iarnă. Datorită părtiilor de schi, romănii cu dare de mănă aleg staţiunile montane din Austria.

Â

Instalaţii moderne de transport pe cablu, părtii perfecte, zăpadă proaspătă şi in unele locuri neatinsă, măncăruri tradiţionale, băi termale in vărf de munte şi peisaje unice care te lasă fără suflare. Toate acestea le puteţi găsi in staţiunile montane din Austria. Valea Ötztal se află la 80 km de Innsbruck şi la 280 km de München. La capătul acestui drum incep staţiunile Sölden, Hochsölden, Zwieselstein şi Vent. "Altitudinea şi aerul proaspăt sunt o garanţie a obrajilor rumeni cănd vii acasă", a declarat Carmen Fender, reprezentant al agenţiei Ötztal Tourismus. Numărul romănilor care aleg să-şi petreacă sărbătorile pe părtiile din vestul Austriei este din ce in ce mai mare. "In prezent, 2,5% din totalul turiştilor aflaţi in staţiunile Ötztal sunt romăni. Dacă pănă la sfărşitul anului vom avea circa 3% turişti romăni din totalul de 3,1 milioane de innoptări, ne declarăm mulţumiţi", a explicat Carmen Fender. Tarifele pentru o persoană variază de la 22 la 250 euro pe zi, in funcţie de zonă.

INVESTIŢII. In Austria, turiştii beneficiază de mai multe instalaţii de transport pe cablu şi zăpadă artificială. In staţiunea Sölden, care se află la peste 1.400 de metri altitudine, sunt 150 km de părtie, 34 de instalaţii de transport pe cablu şi peste 11.000 de locuri de cazare. La o inălţime de 3.340 de metri se găseşte staţiunea Schwartze Schneid. Aici găsim 130 de generatoare de zăpadă, investiţie ce se ridică la 120 de milioane de euro. De asemenea, anul acesta s-au investit peste 30 de milioane de euro pentru construcţia a trei noi instalaţii de transport pe cablu, gondole, in staţiunea Obergurgl. Aici, hotelurile sunt de trei şi patru stele, iar părtia are 110 km. Familiile cu copii pot alege staţiunea Hochoetz. Aceasta este patria austriacă pentru un renumit personaj de desen animat, Tabaluga.

Puncte de atracţie

Pe lăngă părtiile de schi, turiştii au la dispoziţie multiple metode de a-şi petrece timpul liber. De la sauna din hotel la terasele in aer liber, de la plimbările prin pădure la băile termale de la Aqua Dome. Aici, fiecare munte are un specific anume. Astfel, Giggijoch este Muntele petrecerilor, iar Gaislachkogl este muntele sporturilor. Turiştii pot face sprint pe nocturnă, schi fond sau drumeţii cu incălţăminte de zăpadă. Pe toată durata sezonului, staţiunile găzduiesc diferite evenimente sportive. La finalul acestui sezon se va organiza o petrecere denumită Hannibal. "Vom monta o piesă de teatru sus, pe gheţar. Vor participa 500 de artişti, vor fi avioane, elicoptere şi diferite focuri de artificii", a explicat Carmen Fender.

×
Subiecte în articol: meditaţie de călătorie