x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Insula Bali s-a putea redeschide pentru turiști în octombrie 2020

Insula Bali s-a putea redeschide pentru turiști în octombrie 2020

15 Mai 2020   •   15:56
Insula Bali s-a putea redeschide pentru turiști în octombrie 2020

Insula Bali s-ar putea redeschide pentru turiști în luna octombrie ca urmare a felului în care a reușit să controleze epidemia de coronavirus, au precizat autorităţile indoneziene, transmite Reuters.

Pe această insulă au fost confirmate 343 cazuri de coronavirus şi 4 decese, o rată de mortalitate mult mai mică, în comparaţie cu cele 16.496 de cazuri şi 1.076 de decese înregistrate în întregul arhipelag indonezian.

Ministrul Turismului vrea să revitalizeze destinaţiile de vacanţă şi să facă activităţi promoţionale pentru anumite regiuni din ţară, printre care Bali, în perioada iunie-octombrie, a precizat secretarul de stat Ni Wayan Giri Adnyani.

Redeschiderea parţială a acestor zone, care includ oraşul Yogyakarta şi provincia Insulelor Riau, ar putea începe în octombrie.

Economia din Bali se bazează în mare parte pe turism. PIB-ul insulei a înregistrat o scădere anuală de 1,14% în perioada ianuarie-martie, în comparaţie cu  o creştere de 2,97% a PIB-ului la nivel naţional.

Sosirile turiştilor în Indonezia au scăzut cu peste 60% în luna martie, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent.

×
Subiecte în articol: bali indonezia turism