x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Italia are cele mai variate oferte de iarnă

Italia are cele mai variate oferte de iarnă

de Diana Scarlat    |    17 Dec 2019   •   11:40
Italia are cele mai variate oferte de iarnă

Italia este una dintre destinațiile preferate ale celor care iubesc sporturile de iarnă. Cel mai mare complex de instalaţii pe cablu, Dolomiti Superski, permite schiorilor şi snowboarderilor accesul la 1.220 km de pârtii. Turiștii din întreaga lume ajung în fiecare sezon de schi în Italia, în stațiunile montane renumite pentru peisajele magnifice ale Alpilor sau Dolomiților și pentru cele mai moderne facilități.

Există multe opțiuni pentru vacanța de iarnă în Italia. Stațiunile de schi sunt cunoscute pentru atmosferă, soare, mâncăruri delicioase și pârtii mai puțin aglomerate. Zona de schi din Munții Dolomiți, la granița cu Elveția, în partea nord-estică a Italiei, oferă sute de kilometri de teren dificil, variind între 1.500 și 3.200 de metri altitudine. Domeniul schiabil este conectat prin 450 de instalații de tranaport pe cablu. Zona Dolomiti Superski le oferă turiștilor acces nelimitat la 1.220 de kilometri de pârtii din 12 stațiuni de schi. Cea mai populară stațiune de schi din Dolomiti Superski este Cortina d'Ampezzo. Pe de alta parte, stațiunea Madonna di Campiglio este cea mai populară din cea de-a doua zonă celebră de schi, Skiarama Dolomiti, cu 360 de kilometri de pârtii, 140 de teleschiuri și 8 stațiuni de schi, fiind cea mai potrivită pentru schiorii de nivel intermediar și experți, cu 21 de pârtii albastre, 12 roșii și 6 negre – culorile indicând crescător gradul de dificultate.

 

Atracții pentru cei care nu schiază

 

Într-o vacanță de iarnă se pot face și excursii, mai ales dacă nu toți membrii familiei sau ai grupului de prieteni sunt iubitori ai sporturilor zăpezii. Orașele italiene atrag turiştii cu specificul lor mediteranean. Milano, cu impresionanta sa catedrală gotică, este și capitala modei, Bolzano, poarta de acces la Dolomiți, este cunoscut pentru celebrele sale muzee, printre care și Muzeul Arheologic, unde poate fi vizitat Ötzi, Omul din Gheaţă. Bergamo este apreciat de oaspeţi mai ales pentru orașul vechi, fără trafic auto, situat pe un deal, la Cita Alta. Trent este cunoscut în schimb în special pentru arhitectura sa superbă, cu fațadele colorate, împodobite cu fresce. Atracția principală este Castelul Buonconsiglio.

Pârtii de schi, peisaje magnifice, spații de cazare impecabile, delicii culinare și o mulțime de alternative culturale, pentru excursii opționale sau distracție – așa se poate rezuma oferta de nerefuzat a Italiei, pentru vacanțele de iarnă.

 

 

 

×