x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Jonathan, cel mai în vârstă locuitor al planetei, a făcut pentru prima dată baie la 184 de ani

Jonathan, cel mai în vârstă locuitor al planetei, a făcut pentru prima dată baie la 184 de ani

05 Apr 2016   •   10:20
Jonathan, cel mai în vârstă locuitor al planetei, a făcut pentru prima dată baie la 184 de ani

Cel mai bătrân locuitor al planetei, pe nume Jonathan, trăiește pe Insula Sfânta Elena și a făcut pentru prima dată în viaţa lui baie săptămâna trecută, la vârsta venerabilă de 184 de ani.

Jonathan a fost spălat cu o lufă, o perie moale şi un săpun chirurgical. Operaţiunea de curăţăre, care a durat o oră, a avut loc în cadrul pregătirilor care se fac în vederea vizitei unui membru al familiei regale britanice, în luna mai.

Vizita regală va fi consacrată inaugurării unui aeroport pe insula pe care cândva a fost exilat Napoleon. Jonathan avea deja 50 de ani când a ajuns pe Sfânta Elena, venind din arhipelagul Seychelles, la sfârşitul secolului XIX.

În decursul perioadei petrecute pe Sfânta Elena, s-au succedat 28 de guvernatori britanici. Opt monarhi britanici, de la George al IV-lea, până la Elisabeta a II-a, au fost încoronaţi, în cursul vieţii lui, şi la numărul 10 din Downing Street s-au perindat 51 de premieri britanici.

Află mai multe despre acest personaj curios AICI.

×