Odinioară Perla Bărăganului, stațiunea Lacul Sărat din județul Brăila, a trecut într-un nemeritat con de umbră. Vestită pe vremuri în toată Europa nu doar pentru calităţile curative ale nămolului sapropelic ci şi pentru serviciile de calitate oferite aici, staţiunea brăileană este acum aproape în paragină.
Între cele două războaie mondiale, Lacul Sărat a cunoscut perioada de glorie. Veneau atât de mulți turiști români și străini, astfel încât autorităţile de atunci au fost nevoite să limiteze dreptul brăilenilor de a efectua băi.
Astfel, pentru a rămâne loc pentru turişti, localnicilor li s-a stabilit un plafon maxim de 1.500 băi reci şi 1.500 băi calde pe sezon.
În acea perioadă, staţiunea avea amenajată pe malul lacului o plajă foarte modernă, dotată cu construcţii de lemn pentru cabine de schimb, cu terasă pentru răcoritoare, cu spaţii de joacă pentru copii, cu umbrele, şezlonguri, precum şi bazine amenajate în lac.
Azi, spațiile au ajuns pe mâna unor persoane care nu au mai investit nimic în zonă iar în stațiune mai vin doar pensionarii locului care vor să se profite de beneficiile nămolului.