Staţiune şi centru culinar, ce reuneşte bucătăria englezească, italiană, chinezească şi indiană.
Aflată în pitorescul Golf Laganas, staţiunea cu acelaşi nume este printre cele mai vestite staţiuni din Grecia, deoarece este străjuită de o lată şi parcă nesfârşită plajă cu nisip auriu. Locuitorii din Laganas duc o viaţă intensă, magazinele, cluburile şi barurile de noapte fiind foarte răspândite. Restaurantele (taverne) te îmbie la fiecare pas cu mâncăruri tradiţionale sau cu preparate indiene, chinezeşti, italiene sau englezeşti. Ai de unde alege, numai poftă de mâncare să ai! Pentru asta, este de ajuns să închiriezi un şezlong pe plajă şi să înoţi măcar două ceasuri. Dacă eşti amator de suveniruri, ţărmul este plin de scoici de forme şi culori diferite, dar şi pietre şlefuite de valurile mării.
GREEK NIGHT. Tavernele de pe plajă sunt renumite, căci în fiecare seară li se oferă turiştilor "greek night" (noapte grecească). Veţi fi încântaţi şi uimiţi în acelaşi timp de vitalitatea şi agilitatea angajaţilor îmbrăcaţi în costum tradiţional, atunci când efectuează dansuri tradiţionale într-un cerc de foc, menţinut permanent de patronii localurilor.
AJUTOR PENTRU PLAJĂ. Pentru că grecii ţin la sănătatea turiştilor, mai toate magazine au produse obţinute numai din ingrediente naturale, cum ar fi: loţiuni de plajă, creme de faţă sau creme după plajă, cu morcovi şi ulei de măsline, dar şi alte ingrediente, săpunuri naturale din ulei de măsline şi multe alte produse ce vă vor asigura o vacanţă perfectă.
VIAŢĂ DE NOAPTE. Turiştii amatori de distracţie se pot simţi ca la ei acasă, viaţa de noapte din staţiune fiind una foarte activă. Totul începe de la ora 20:00 şi se termină în zori, o dată cu plecarea ultimului client.
Sosirea turiştilor, motiv de sărbătoare
O seară la una din tavernele din Laganas constituie o adevărată experienţă. Mâncarea gustoasă, asezonată numai cu condimente locale, uleiul de măsline ce se regăseşte în toate preparatele, berea locală Mythos şi ingeniozitatea bucătarului care pare a-ţi citi gândurile dinainte să apuci să faci comanda, totul este în spiritul insulei. Flambe-urile sunt la modă şi nu trebuie decât să-i ceri ospătarului o porţie. Şi va fi una dublă, căci se ştie: grecii nu se uită niciodată la cantitate, ci la calitate.
Citește pe Antena3.ro