x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Laganas şi viaţa de noapte

Laganas şi viaţa de noapte

de Alina Ramona Anghel    |    07 Iul 2009   •   00:00
Laganas şi viaţa de noapte
Sursa foto: Alina-Ramona Anghel/Jurnalul Naţional

Staţiune şi centru culinar, ce reuneşte bucătăria englezească, italiană, chinezească şi indiană.



Aflată în pitorescul Golf Laganas, sta­ţiu­nea cu acelaşi nume este printre cele mai vestite staţiuni din Grecia, deoarece este stră­ju­ită de o lată şi parcă nesfârşită plajă cu ni­sip auriu. Locuitorii din Laganas duc o via­ţă in­tensă, magazinele, cluburile şi barurile de noapte fiind foarte răspândite. Restaurantele (taverne) te îmbie la fiecare pas cu mân­căruri tradiţionale sau cu preparate in­diene, chinezeşti, italiene sau englezeşti. Ai de unde alege, numai poftă de mâncare să ai! Pentru asta, este de ajuns să închiriezi un şezlong pe plajă şi să înoţi măcar două ceasuri. Dacă eşti amator de suveniruri, ţărmul este plin de scoici de forme şi culori diferite, dar şi pietre şlefuite de valurile mării.

GREEK NIGHT. Tavernele de pe plajă sunt renumite, căci în fiecare seară li se ofe­ră turiştilor "greek night" (noapte greceas­că). Veţi fi încântaţi şi uimiţi în acelaşi timp de vitalitatea şi agilitatea angajaţilor îmbră­caţi în costum tradiţional, atunci când efec­tuează dansuri tradiţionale într-un cerc de foc, menţinut permanent de patronii loca­lu­rilor.

AJUTOR PENTRU PLAJĂ. Pentru că grecii ţin la sănătatea turiştilor, mai toate magazine au produse obţi­nute numai din ingrediente naturale, cum ar fi: loţiuni de plajă, creme de faţă sau cre­me după plajă, cu morcovi şi ulei de măs­line, dar şi alte ingrediente, săpunuri naturale din ulei de măsline şi multe alte produse ce vă vor asigura o vacanţă perfectă.

VIAŢĂ DE NOAPTE. Turiştii amatori de distracţie se pot simţi ca la ei acasă, viaţa de noapte din staţiune fiind una foarte acti­vă. Totul începe de la ora 20:00 şi se termină în zori, o dată cu plecarea ultimului client.

Sosirea turiştilor, motiv de sărbătoare
O seară la una din tavernele din La­ganas constituie o adevărată ex­perienţă. Mâncarea gustoasă, asezonată numai cu condimente locale, uleiul de măsline ce se regăseşte în toate preparatele, berea locală Mythos şi ingeniozitatea bucătarului care pare a-ţi citi gândurile dina­in­te să apuci să faci comanda, totul este în spiritul insulei. Flambe-urile sunt la modă şi nu trebuie decât să-i ceri ospătarului o porţie. Şi va fi una dublă, căci se ştie: grecii nu se uită niciodată la cantitate, ci la calitate.

×
Subiecte în articol: grecia