"Egipt... unde a început totul". Un nou slogan care îşi propune să redescopere una dintre cele mai vechi şi misterioase civilizaţii, o invitaţie ispititoare căreia nu-i poţi rezista.
Noul concept propus de către Autoritatea de Turism a Egiptului, lansat în 26 de ţări (inclusiv România), propune o nouă viziune asupra "leagănului lumilor" şi, în acelaşi timp, o altă stare de spirit. "Egiptul nu este doar o destinaţie, este pasiune, atmosferă, un sentiment, o stare de spirit. Este parte din istorie, este locul unde trecutul întâlneşte viitorul sau, altfel spus, o aducere a trecutului în prezent. Egiptul leagă civilizaţii şi credinţe, fiind o experienţă completă." (Ahmed Shokry, Consilier Turism - Autoritatea de Turism a Egiptului)
IDEI DE SUFLET
Conceptul grafic atinge excelenţa, logo-ul întruchipând esenţa civilizaţiei egiptene. Fiecare dintre cele cinci litere care compun cuvântul Egypt reprezintă de fapt câte o idee, dintre care cea mai spectaculoasă este cea a literei T. Aceasta simbolizează crucea Ankh - simbolul vieţii veşnice, un singur semn dezvăluind ideea Nilului creator de viaţă (Egiptul de Sus - izvoarele Nilului, şi Egiptul de Jos - Delta Nilului) şi pe cea a faraonului ce îmbrăţişează ţara şi, în acelaşi timp, îi întâmpină pe călătorii aflaţi în căutarea misterelor.
Un alt concept important sugerat de acest logo este că imaginea clasică a piramidelor şi a mumiilor nu trebuie să fie identificată cu ideea morţii, ci este viaţă de după moarte, viaţă eternă. În acest context, Egiptul este viaţă care dăinuie. Culoarea preţioasă de lapislazuli folosită pntru logo este rezultatul armonios al îmbinării a nu mai puţin de 126 de culori, astfel încât privitorul să aibă parte de o unică experienţă senzorială: mare, corali, cer senin, linişte, mister... Egiptul este într-adevăr o destinaţie unică, leagănul unei civilizaţii care şi-a pus amprenta asupra umanităţii, aşa cum o putem intui astăzi. Este locul unde s-au pus temeliile credinţei, ale tradiţiilor monarhiei, templele şi palatele fiind experienţe vii.
Noul site (www.egypt.travel) este un portal generos pentru cei care îşi proun să plece în călătoria vieţii lor. Locuri inedite ce merită simţite, hărţi (potrivite pentru iniţierea unei călătorii personale), dicţionar de termeni uzuali din limba arabă, precum şi impresii ale celor care au simţit pe propria piele măreţia Egiptului.
CROZIERELE - îNTOARCERI îN ISTORIE
O croazieră pe Nil, la lăsarea serii, atunci când nu este nici zi, dar nici noapte, reprezintă o experienţă magică. O întoarcere în timp cu 5000 de ani în urmă, atunci când faraonii ridicau piramide. Călătorind sute de kilometri către inima Egiptului, trecând pe lângă Alexandria, Cairo (oraşul care nu doarme nicioadată şi care tresaltă în propriul ritm), Luxor (impresionantul templu de la Karnak unde se poate "cântări" cu adevărat măreţia omului), Aswan sau Abu Simbel (statuia gigantică a lui Ramses "binecuvântează" Nilul şi pe călătorii săi).
DEşERTUL CARE RESPIRĂ
Deşertul este mereu alfel. Îşi schimbă culoarea o dată cu trecerea soarelui pe bolta cerească. Este o experienţă cu adevărat personală, o căutare a sinelui. Oaze de verdeaţă în mijlocul unei mări de nisip. Ospitalitatea beduinilor, adevăraţii stâpâni ai nisipurilor, pentru care viaţa se mişcă într-un alt ritm. Oameni şi stâncă, nisip... Cei care se aventurează şi mai mult în inima Egiptului pot păşi într-o altă lume. Prima senzaţie pe care o ai atunci când, legănat pe spinări de cămile, ajungi în Deşertul Alb, este că dintr-o dată ai părăsit pământul. Esti undeva în spaţiu, într-o lume încă nedescoperită şi neînţeleasă. Formaţiuni din calcar sculptate de vânt, adevărate fantome ale deşertului, în care tu eşti singurul stăpân.
MAREA DE CORALI
Marea Roşie este o experienţă senzorială. Corali, peşti în culorile curcubeului, oameni sirene... Hotelurile luxoase, construite în mijlocul deşertului, oferă toate ingredientele unei vacanţe de vis. Preparate culinare excepţionale (o călătorie culinară în jurul lumii), sporturi acvatice... Soare, culoare, amintiri unice.
CÂT COSTĂ ÎMPLINIREA UNUI VIS?
● Croazieră pe Nil - aproximativ 500 euro, 8 zile (demipensiune), 600 euro, 8 zile (all inclusive)
● El Gouna - 340 euro (hotel patru stele, 7 nopţi, all inclusive, avion, transfer)
● Hurghada - 450 euro (hotel cinci stele, 7 nopţi, all inclusive, avion, transfer)
● Taba - 450 euro (hotel cinci stele, 7 nopti, all inclusive, avion, transfer)
CE TREBUIE SĂ ÎNCERCAŢI?
Fattah (carne de miel, orez, legume, condimente), kofta (chiftele), tabouli (pui, legume), humus, cuscus, baclava, ceai de hibiscus, konafa (un fel de cataif).