x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Locul din România unde se spune că poți să întinerești

Locul din România unde se spune că poți să întinerești

de Redacția Jurnalul    |    16 Iul 2024   •   18:00
Locul din România unde se spune că poți să întinerești
Sursa foto: facebook

Românii care au vrut să scape de caniculă au ales locurile care le-ar fi putut oferi puțină răcoare.

Așa este Valea Lotrului, din Vîlcea, dar și Câmpulung Moldovenesc, orașul de la poalele Rarăului. 

Avem răspunsul la întrebarea unde fugim de caniculă. Chiar şi în zonele cu cod roşu găsim oaze de răcoare. Pe Valea Lotrului, în Vâlcea, un loc numai bun pentru vacanţe cu rulota, sau la Câmpulung Moldovenesc. Acum, că ştim unde să evadăm, ne mai trebuie doar câteva zile libere.

La Câmpulung Moldovenesc, oraşul de la poalele Rarăului, înveţi să te bucuri de orice temperatură sub 35 de grade Celsius, pragul caniculei. 

"Au plecat din oraşele mari au venit în zonă să se răcorească. S-au dus la gondolă la 1.200 de metri - răcoare, au intrat la Mânăstria Sihestria Rarăului - răcoare şi, bineînţeles, masivul Rarău la 1.650 de metri - răcoare", spune Mihăiţă Negură, primar Câmpulung Moldovenesc.

La Cheile Moara Dracului, temperatura este de 23 de grade Celsius.

"Avem Moara Dracului, acel defileul absolut grozav în care legenda spune că era o moară în care pietrele măcinau invers făina şi cumva puteai întineri, în ghilimele", a povestește Horaţiu Silviu Ilea, muzeograf. 

Răcoarea este și pe traseul Izvorul Alb, care duce spre vârful Rărăului. 

"Când stai în mijlocul naturii n-ai cum să simţi codul roşu de caniculă. E mult mai rece, aici nu depăşesc 30 de grade. E un traseu foarte frumos, plăcut, umbră", spune un turist.

Răcoare, aer curat şi linişte găseşti şi pe Valea Lotrului, în Vâlcea. Un loc perfect pentru vacanţă cu rulota.

"Am venit de la 42 de grade la 23, 24. E super, super. Aici am căsuţa mea pe roţi. Unde mergem şi vedem un colţ frumos şi plăcut, acolo ne oprim", a povestit un turist.

Unul dintre cele mai frumoase locuri de pe Valea Lotrului este lacul Vidra, situat la cea mai mare altitudine din România. Este înconjurat de munţi şi brazi şi ţi se dezvăluie aici o privelişte impresionantă, relatează observatornews.ro.

×