x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii VIDEO LOCURI uimitoare: PLAJA ROSIE din China!

VIDEO LOCURI uimitoare: PLAJA ROSIE din China!

12 Iul 2018   •   09:08
VIDEO LOCURI uimitoare: PLAJA ROSIE din China!

Situata nu departe de orasul Panjin, din provincia Liaoning, Plaja Rosia din China atrage la fiecare sfarsit de vara mii de turisti in intreaga lume. Acest loc uimitor este amplasat in rezervatia naturala Shuangtai Hekou, pe raul Liao, ale carui maluri se coloreaza intr-un rosu aprins. 

 

Pe teritoriul acestei rezervatii naturale, malurile raului Liao sunt impregnate cu plante de mare Sueda si care, acaparand o suprafata impresionanta dau nastere acestui fenomen absolut uiluitor. 

Din primavara pana vara, cand Sueda se afla in perioada de crestere, plaja devine de un verde intens. Dar la sfarsitul verii, vegetatia incepe sa-si schimbe treptat culoarea din verde in rosu, creand un efect inedit. 

Ca si cum o mana invizibila ar fi aruncat peste uriasa plaja care se intinde pe 600.000 de hectare un covor pufos tesut din fire in nuante de rosu aprins si grena intens. 

Mare parte din plaja Panjin este inchisa publicului, fiind strasnic pazita. Pentru doritorii de a admira acest peisaj iesit din comun au fost amenajate alei si platforme suspendate. 

Uimitor 

×