x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Marocul, o destinație mereu însorită

Marocul, o destinație mereu însorită

de Diana Scarlat    |    19 Noi 2019   •   12:58
Marocul, o destinație mereu însorită

Românii încep să guste din ce în ce mai mult vacanțele complexe, iar Marocul este pe lista celor care vor să viziteze cât mai multe destinații, în circuite turistice. Tendința de ultim moment este aceea de a alege cât mai multe excursii opționale și de a căuta cele mai bune oferte, nu doar în ceea ce privește raportul calitate-preț, cazarea și masa, ci și din perspectiva noilor descoperiri. Cursele charter scad semnificativ costurile unei vacanțe în Maroc și, în același timp, cresc numărul românilor care își fac vacanțele în această destinație.

 

Turiștii care vor să se bucure cât mai mult de vizita în Maroc trebuie să știe că pot cere agenției de turism un tur de oraș, cu ghid local, în Marrakech, care include vizite la Palatul Bahia, moscheea Koutoubia, Medersa Ben Youssef și Medina, Piața Jemaa el-Fnaa și bazarul denumit popular „Souk”. De asemenea, este bine-venită o vizită la Chefchaouen, un impresionant oraș ale cărui clădiri sunt vopsite în albastru. Se mai pot face excursii la Ouarzazate, denumit „Poarta Deșertului”, cunoscut pentru numeroasele producții de la Hollywood filmate aici, dar și pentru fortul Ksar Aït Benhaddou.

Tajine, mâncare de top

Cel mai popular fel de mâncare marocan este tajine, un preparat denumit după vasul de lut în care este gătit. Acesta poate fi gătit din carne de miel sau pui, legume și orez. Alte specialități locale care trebuie încercate în timpul unei vacanțe în Maroc sunt couscous, sardine la grătar, B’stilla este o plăcintă cu carne de pasăre, care combină gustul sărat cu cel dulce, dar ar mai trebui încercate și Zaalouk, Maakouda, supa de linte, maamoul și ceaiul marocan de mentă. Șofranul, cel mai scump condiment din lume, este întâlnit în multe preparate marocane pe bază de carne, la fel ca multe alte ingrediente locale care sporesc farmecul autentic al destinației.

Românii preferă circuitele complexe

Printre pachetele turistice preferate de turiștii români pentru această destinație se numără circuitul care leagă orașele imperiale și un circuit în zona Marrakech – Agadir, ambele la circa 600 de euro de persoană, dar și circuitul Spania & Maroc, la circa 650 de euro de persoană, sau circuit Marrakech & Sahara, la circa 800 de euro de persoană, cu zboruri charter. „Karpaten Turism este singurul touroperator din România care operează curse de tip charter pe Marrakech. Am luat decizia de a avea un zbor direct către această destinație pentru a îmbunătăți experiența turiștilor în timpul vacanței și a scurta timpul alocat transportului cu avionul, care înainte nu era posibil fără escală. Turiștii noștri doresc să viziteze cele mai importante atracții și să descopere cultura locală într-un mod organizat, alături de ghizi specializați pe Maroc”, explică Alexandra Mărginean, Marketing Manager Karpaten Turism.

Printre cele mai căutate hoteluri din Maroc, preferate de turiștii români, se numără Sofitel Agadir Royal Bay (5 stele), Kenzi Europa (4 stele) și Al Moggar Garden Beach Resort (3 stele).

Alexandra Mărginean, marketing manager Karpaten Turism

Top 5 cele mai căutate obiective

În top 5 cele mai căutate obiective turistice din Maroc se numără Chefchaouen, cunoscut și drept Orașul Albastru, Ouarzazate, denumit și Poarta Saharei, Casablanca, Palatul Bahia și bazarul din Marrakech. „Sejururile în Maroc nu se numără printre preferințele turiștilor români. Majoritatea programelor turistice din portofoliul Karpaten Turism pentru această destinație sunt circuitele, iar acestea presupun cazare în mai multe orașe, respectiv hoteluri în timpul vacanței”, mai explică reprezentanţii Karpaten Turism.

 

×
Subiecte în articol: maroc destinație turistica