x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Nicaragua, alternativa pentru cei care caută aventură

Nicaragua, alternativa pentru cei care caută aventură

de Diana Scarlat    |    16 Iul 2019   •   11:34
Nicaragua, alternativa pentru cei care caută aventură

O zonă turistică mai puţin cunoscută de români este Nicaragua, ţară a Americii Latine care îi uimeşte pe vizitatori prin multitudinea de atracţii turistice. Prima vizită ar trebui făcută la Managua (Leal Villa de Santiago de Managua), capitala ţării si cel mai mare oraş din Nicaragua. Oraşul pitoresc este este situat pe ţărmul sudic al lacului cu acelasi nume. Localitatea a fost înfiinţată în anul 1819 şi a devenit  capitală în 1852.

 

Managua este al doilea cel mai populat oraş din America Centrală, după Ciudad de Guatemala. Oraşul este situat în zona de interferenţă a unor străvechi culturi precolumbiene care au dăinuit în această zonă geografică timp de milenii, înainte de invazia colonială. Semnele istoriei arată şi astăzi că localitatea a fost greu încercată, distrusă de cutremurele din 1931 şi 1936, în 1979 de războiul civil, iar în 1998 de un uragan foarte puternic. După 1990, oraşul a fost reconstruit total, iar astăzi este vizitat de turişti din întreaga lume.

 

Aventură pe crestele vulcanilor

 

În afară de capitală, cea mai vizitată zonă turistică din Nicaragua este Insula Ometepe, cea mai mare insulă dintr-o acumulare interioară de apă dulce, declarată Rezervaţie a Biosferei, în anul 2010, datorită florei şi faunei sale exotice. Principalele localitati ale insulei sunt Altagracia şi Moyogalpa. Turiştii se aventurează mai ales pe vulcanii Conception şi Maderas, care au erupt din adancurile Lacului Nicaragua, formând insula. Conurile vulcanice ies din apele lacului şi sunt unite printr-un istm care îi dau insulei formă de clepsidră. Românii au posibilitatea să viziteze Nicaragua, prin agenţiile de turism din ţara noastră care vând vacanţe în America Latină.

 

Ometepe are o suprafata de 276 kilometri pătraţi, lungimea maximă fiind de 31 kilometri, iar lăţimea de 10 kilometri.

 

 

×