x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Noi chartere spre destinaţiile luate cu asalt de români

Noi chartere spre destinaţiile luate cu asalt de români

de Diana Scarlat    |    03 Dec 2019   •   12:04
Noi chartere spre destinaţiile luate cu asalt de români

În 2018, aproape un milion de români au călătorit în afara ţării, cu circa 250.000 mai mulţi faţă de anul anterior, potrivit Institutului Naţional de Statistică. Din primele date pentru anul acesta reiese că numărul turiştior a continuat să crească, iar agenţiile touroperatoare au lansat chartere din ţară spre destinaţiile preferate de turiştii români, după ce datele INS au aratăt cât de mult creşte numărul acestora de la un an la altul.


Din datele INS reiese că, în 2017, destinaţia numărul 1 pentru români a fost Grecia, iar în 2018 a fost Turcia, pentru anul acesta fiind vizată Bulgaria, dar şi noi destinaţii luate cu asalt, precum Egipt, Tunisia sau locuri exotice, exclusiviste, iar tendinţele se menţin şi pentru 2020. Numărul crescut de turişti outgoing schimbă, astfel, strategiile de afaceri ale tour operatorilor. Trei agenţii de turism din România au decis să îşi extindă serviciile, pe fondul creşterii numărului de turişti care aleg să îşi petreacă vacanţele în Bulgaria, Turcia şi Grecia, astfel că, pentru vara anului 2020 se preconizează că Bulgaria va fi din nou destinaţia campioană în ceea ce priveşte numărul de turişti români. IRI Travel a lansat, în premieră, alături de agenţiile partenere, printre care Nemo Tour şi Bibi Vacanţa, programul pentru charter zilnic cu autocarul pe litoralul Bulgariei vara 2020, cu două autocare pe zi, având plecări din zona Braşov. „În 2017, 139.200 de turişti au ales să-şi petreacă vacanţa în Bulgaria, în timp ce, în 2018, numărul acestora a crescut până la 163.600. Hotelierii bulgari spun că, în momentul de faţă, românii vin cu un grad de ocupare de aproape 50% ca medie pe parcursul întregului an, fiind principalii turişti care le trec pragul. Din acest motiv am ales să lansăm chartere autocar şi din centrul ţării, alături de partenerii noştri din marile oraşe", explică Lucian Bădîrcea, CEO IRI Travel.

 

Preţuri mici, plecări din mai multe oraşe

 

Plecările cu autocarele în regim charter se vor organiza între 22 mai şi 13 septembrie, la tarife ce pleacă de la 40 de euro de persoană, dus-întors, iar transferul până hotelul ales este opţional şi se plăteşte 5 euro pe sens, de persoană. Înainte de această perioadă, charterul va funcţiona şi de Paşte, şi de 1 Mai. „Peste 60% dintre românii care pleacă în vacanţe peste hotare aleg Bulgaria, Grecia sau Turcia, iar dintre acestea trei, Bulgaria este preferată ca destinaţie de autocar pentru că este cea mai apropiată, iar preţurile sunt deosebit de mici. Acestea, completate cu o vacanţă all inclusive, nu fac decât să aducă un plus de relaxare românilor care vor o vacanţă de vis”, spune directorul agenţiei Nemo Tour Braşov, Adina Kovacs.

În 2018, 925.800 români au călătorit în afara ţării, faţă de 2017, când au fost doar 762.500, potrivit datelor INS. De asemenea, dacă în 2017 destinaţia numărul 1 pentru români a fost Grecia, iar în 2018 a fost Turcia, preconizăm că Bulgaria pare a fi preferata conaţionalilor în 2019 şi poate chiar şi în 2020.

×