x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Un nou tip de turism în Romania: Cel de cazinou

Un nou tip de turism în Romania: Cel de cazinou

11 Feb 2020   •   16:04
Un nou tip de turism în Romania: Cel de cazinou

Dacă mergi într-un cazinou de lux din marile orașe ale tarii o să auzi tot mai rar vorbindu-se limba română. Asta deoarece în ultima perioadă s-a dezvoltat tot mai mult un nou tip de turism: cel de cazinou.

În țara noastră, turiștii care vin cel mai des pentru a juca în cazinouri sunt cei din Israel. Mulți dintre ei vin joi seara și pleacă după patru zile. La fel de populare sunt cazinourile din România și pentru oamenii din lumea araba.

România profită că în aceste țări oferta de cazino online nu este foarte dezvoltată, în timp ce în țara noastră exista o mulțime de posibilități de a juca, atât terestru cât și online, fie că vorbim despre ruletă, poker, loto sau pariuri sportive live.

De altfel, mulți dintre acești turiști își fac mâna online, iar apoi ajung să joace și la turneele terestre, cum ar fi cele de poker. Un exemplu de acest gen este și NetBet Open Craiova, un eveniment programat între 26 februarie și 1 martie, la care sunt așteptați și turiști străini.

Acest eveniment ce se vă întinde pe o durată de cinci zile are un buy-in de 550 de euro, iar premiile din Main Event sunt de 100 de mii de euro.

Pe lângă Main Event, la NetBet Open Craiova vor mai fi organizate și alte turnee auxiliare, la care buy-in-ul pornește de la 50 de euro.

Cei ce vor participa la NetBet Open Craiova se pot caza la Hotel Ramada, unde vor beneficia de un tarif preferențial de 61 euro pe noapte, cu mic dejun inclus.

Turismul în domeniul jocurilor de noroc a început de ceva timp, iar Sorin Constantinescu, președintele Asociației Cazinourilor din Romania, remarca încă din 2018 acest lucru, într-un interviu acordat pentru Antena 3 la acel moment.

"Cazinourile live, având în vedere că necesită sume uriașe de bani, 80% din aceste sume sunt aduse de străini. Românii frecventează mai puțin cazinourile. 70-80% dintre clienții cazinourilor sunt străini. Românii se îndreaptă mai mult spre săli de joc, spre pariuri, spre păcănele", spunea Sorin Constantinescu.

Turismul în domeniul jocurilor de noroc este o practică mai des întâlnită în SUA, unde grupuri de asiatici și nu numai se strâng doar pentru a merge la cazinourile din Las Vegas.

De altfel, în total peste 40 de milioane de turiști vizitează Las Vegas în fiecare an, iar aceștia stau în medie 4 zile. De asemenea, conform statisticilor, un turist care merge la cazinourile din Las Vegas cheltuie în jur de 500 de dolari pe zi.

În total, cazinourile din Las Vegas aduna anual peste 5 miliarde de dolari din banii turiștilor care vin să își încerce norocul.

×