x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii O experienţă relaxantă în Kusadasi – o baie la hamam

O experienţă relaxantă în Kusadasi – o baie la hamam

12 Iul 2013   •   13:31
O experienţă relaxantă în Kusadasi – o baie la hamam
Dupa o zi plina, in care ai inotat, ai stat la soare, ai jucat volei sau ai practicat sporturi nautice, ce poate fi mai relaxant decat o baie turceasca?

Desi hamamuri sunt si la noi, evident, cel mai potrivit loc in care sa incerci aceasta experienta este Turcia! Traditia acestor bai dateaza dinainte de stabilirea turcilor in Anatolia. Cand au ajuns aici, au adus cu ei traditia imbaierilor, dar s-au confruntat cu obiceiurile de imbaiere ale romanilor si ale bizantinilor. In scurt timp, toate trei obiceiurile de scaldat s-au contopit, s-a adaugat grija deosebita a musulmanior pentru curatenie si a rezultat un nou concept, cunoscut sub numele de hamam sau baie turceasca.

Curand, hamamul a devenit nu doar locul in care speli, ci un adevarat ritual si un loc in care se socializa si se puneau la cale afaceri si/sau comploturi. Astazi, hamamul este o metoda excelenta de relaxare pentru toti, iar pentru turisti, si o experienta “exotica”. Daca vrei sa o incerci, iata cum decurge o sedinta de baie turceasca: in camera de la intrare, denumita camera visarii, iti lasi hainele si primesti un prosop in care te infasori. Mergi apoi in zona principala de baie, unde te intinzi pe o placa de marmura incalzita; porii se vor deschide si se vor curata. Ca sa te mai racoresti, torni pe tine apa rece, te stergi si te muti in sauna.

Crezi c-ai terminat? Nu, urmeaza masajul facut de un profesionist, care va folosi lufe (un burete natural, destul de aspru) ca sa-ti curete bine pielea. Apoi ai sa fii rasfatat cu nori imensi de spuma si cu un masaj cu ulei.
Ei, acum poti sa  te retragi in camera destinata relaxarii de dupa baie si sa te bucuri de un traditional ceai cald, parfumat.

Intreaga experienta este extraordinar de relaxanta, si cei care n-au incercat pana acum o baie turceasca le recomand s-o faca, preferabil in Kusadasi, la Belediye Hamam langa faimoasa strada Bar Stretet.

Oferta sejur Kusadasi
Hotel Esat 3* - de la 333 Euro/pers.,  transport cu avionul, transferuri, 7 nopți cazare cu all inclusive, asistență turistică. Europa Travel, www.europatravel.ro

×
Subiecte în articol: oferta sejur Kusadasi