x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii O pensiune de Revelion (II)

O pensiune de Revelion (II)

de Cristian Crisbăşan    |    12 Oct 2012   •   23:38
O pensiune de Revelion (II)
Sursa foto: Cristian Crisbăşan

Vă spuneam despre concluziile pe care le-am tras în urma a două săptămâni de căutări pe Internet. Obiectivul: o pensiune/vilă de 12-14 locuri la munte pentru vacanţa de Revelion, la maxim 200 km. de Bucureşti. Căutarea s-a rezumat la zonele Rucăr-Bran, Braşov, Sâmbăta, Moeciu, ţara Muscelului, Valea Buzăului, Valea Prahovei, Sighişoara.

Există mentalitatea greşită că această vacanţă se poate petrece numai într-un anumit stil şi că toţi turiştii înţeleg şi vor acelaşi lucru când vine vorba de "vacanţă de Revelion". Toate "pachetele" sunt la fel: 3/4 nopţi-4/5 zile, "cine festive", ospăţuri pantagruelice, colindători, muzică populară, "programe artistice" sau de "agrement". Adică să mă întorc din vacanţă mai gras, mai obosit şi mai stresat decât înainte.

Azi o să vă ofer câteva "perle" găsite în textele de prezentare ale pensiunilor. A se observa folosirea excesivă a cuvintelor: de vis, perfect, ideal, elegant.

Sâmbăta de Sus: "Facilităţi cazare - frigider, masa de ping-pong, TV în living, RÂU ÎN CURTE (...)".

Valea Buzăului: "Pensiunea seamăna oarecum cu un camping, doar ca banalele căsuţe au fost înlocuite cu budane, nişte butoaie imense, foarte îmbietoare, mai ales după o vizită prelungită în cramă"!

Valea Buzăului: "construită din cele mai moderne şi durabile materiale de construcţie şi dotată cu toate elementele necesare unui confort ridicat la cele mai înalte standarde ale turismului actual: instalaţii sanitare noi şi performante, spaţiu, luminozitate şi peste tot o curăţenie exemplară".

Slănic Prahova: "vă recomandăm (...) bucate proaspete pregătite ca de bunica în plăcerea ei de a-şi primii oaspeţii cu supă de găluşti".
Sighişoara: "momente de neuitat într-o ambianţă medievală care în secolul al XIII-lea făcea parte din bresla Cojocarilor, (...) am creat o oază de linişte în care deconectarea de prezent se poate realiza doar urcând la înălţimea Turnului cu Ceas".

Sighisoara: "Într-unele dintre ele (camere), tavanele gotice mai poartă încă urmele marelui incendiu din 1676" !

Pensiune Sibiu: "amplasată într-o zonă liniştită (...). Unicele sunete care se aud sunt cele ale satului: topoare care taie lemne, căruţe trecând pe uliţă etc".

Valea Buzăului: "(...) veţi găsi liniştea şi cadrul natural deosebit pentru a vă relaxa, IAR CAPRICIILE DUMNEAVOASTRă VOR DEVENI REALITATE".

Valea Buzăului: "NU NE PURTăM CU MăNUşI CU OASPEţII NOşTRI. Ne purtăm cu mâncare făcută în casă, îi primim cu pâine din cuptorul nostru, cu ciorba de tăieţei şi multă voie bună".

Bran: "Când vei dori să vezi cum este să dormi pe-o blană de urs, să priveşti stelele noaptea când cerul este senin sau dacă vrei Să AUZI CARIA DIN BÂRNă în liniştea locului: trebuie ca să (...) ajungi la pensiunea (...)".

Apuseni : "Dacă eşti dornic de o experienţă de neuitat vino pe meleagurile înfricoşătoare ale Văii Iadului. Sentimente de nedescris te vor cuprinde iar singura ta salvare e să urmezi firimiturile de pâine de pe poteca ce te va călăuzi spre o colibă albastră unde îl vei găsi pe (...) Paznicul pădurii. Încearcă să-ţi păstrezi calmul şi să nu priveşti înapoi (...)".

Valea Buzăului: "vă va acompania non-stop taraful nostru de lăutari"!

Am găsit o singură vilă potrivită, în Sinaia, dar am fost refuzaţi pe motiv că propietarii fac Revelionul acolo!

×