x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii La cumpărături în Kefalonia

La cumpărături în Kefalonia

17 Mai 2013   •   15:49
La cumpărături în Kefalonia

Ca orice insula plina de turisti, Kefalonia are o multime de magazine cu suveniruri si cu produse traditionale, cum sunt mierea cu cimbru, bijuteriile din argint si aur si vinurile.

Capitala Argostoli este cel mai bun loc pentru cumparaturi din Kefalonia, fiind  ticsita de magazine deschise pana tarziu unde majoritatea vanzatorilor vorbesc engleza. In Argostoli, cauta magazinele din Piata Valianou si cele de pe strada Lithostrotou, strada comerciala a orasului.

In Lassi, fa neaparat o oprire la magazinul lui Kouris. Spiros Kouris, specializat si in repararea bijuteriilor,  creeaza si realizeaza bijuterii de o simplitate eleganta, colectiile sale fiind deosebit de cautate. Poti sa-l urmaresti la lucru, pentru ca atelierul este chiar in magazin. G G Garbis, din Argostoli, este un alt magazin de bijuterii care merita vazut. Bijuteriile Garbis au fost folosite si in filmul Idila Capitanului Corelli.

Cu atatea podgorii pe insula, vinurile din Kefalonia sunt renumite in intreaga lume. Robola, elegantul vin alb, produs doar in Kefalonia, este vedeta vinurilor grecesti. Aroma de piersica si lamaie si usoara aciditate il recomanda ca alegerea perfecta pentru un aperitiv de vara sau savurat alaturi de un pui la gratar sau  de peste. Este un vin sec, bogat, puternic, cu aroma fructata. Cumpara cateva sticle pentru acasa, sa le poti savura cu prietenii atunci cand povestesti impresiile din minunata vacanta in Kefalonia. In Argostoli, in port, este magazinul fabricii care produce vinul. Este o pravalie mica, plina cu butoaie si cu sticle aliniate frumos, ca soldatii.

Mierea aurie de Kefalonia, care a devenit faimoasa in toata lumea, are un gust deosebit datorita cimbrului. Este foarte aromata, pura, organica, merita sa cumperi un borcan si sa te-ndulcesti din cand in cand. Se gaseste atat in magazine cat si la standuri, pe marginea drumului. Cumpara si prajituri cu anason, dar si branza feta si ulei de masline direct de la producator.

Oferta sejur Kefalonia

Hotel Apartaments Riviera – de la 137 euro/pers., 7 nopti cazare, asistenta turistica. Transport cu autocar: de la 85 Euro/pers. Christian Tour, www.christiantour.ro, tel. 021.211.11.39

×