x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii La shopping în Lefkada

La shopping în Lefkada

16 Mai 2013   •   15:44
La shopping în Lefkada

Amatorii de produse bio si  unicate vor fi incantati sa faca shopping pe mica, dar frumoasa insula Lefkada: aici vor gasi lucruri pe care nu le gasesti in alta parte, rafinate si nu foarte scumpe!

Lefkada are o varietate mare de magazine, de la cele ale designerilor celebri si bijuterii rafinate la articole din piele, de cea mai buna calitate si broderii delicate. Magazinele sunt deschise luni, miercuri si sambata de la 9 a.m. la 3 p.m., iar marti si joi de la 9 a.m. la 8 seara.

Lekada este celebra pentru broderiile lucrate manual in Karsanika; destul de scumpe, merita cu prisosinta fiecare banut, sunt deosebit de frumoase si sunt unicate! Broderie mai ieftina nu gasesti in statiunile pline de turisti, ci in Karia. Nu trebuie uitate nici tesaturile relizate manual, obiectele decorative lucrate din lemn de maslin, bijuteriile si obiectele din argint.

O sesiune de shopping trebuie musai sa includa si delicatesele locale, preparate in gospodarii din produse naturale, cultivate in gradinile localnicilor. Nuga cu migdale si miere, lichior cu fructe, cu trandafiri sau scortisoara, vinul rosu local, salamul si carnatii Dellimari sunt doar cateva dintre delicatesele pe care ar trebui sa le gusti si sa le iei acasa. O alta bunatate a insulei este lintea de Eglouvi, despre care se spune ca are un gust deosebit de bun. Asta probabil explica si pretul destul de piperat, care ajunge pana la zece euro kilogramul, dar cunoscatorii spun ca intr-adevar merita!

Tot de degustat este vorba si daca mergi la Lefkaditiki Gi, complexul viticol din Syvros, sat situat intre Nydri si Vassilikis. Complexul are patru cladiri: in doua dintre ele se produce si se imbuteliaza vinul, intr-una este o expozitie vinicola, iar in cea de-a patra – o expozitie dedicata uleiului de masline si modului in care se obtine. Degusta minunatul vin rosu si ai sa vezi ca nu ai cum sa rezisti tentatiei de a cumpara cateva sticle.

Oferta sejur Lefkada

Hotel Yannis 3* - de la 125 euro/pers.,  7 nopți cazare cu mic dejun, însoțitor de grup, asistență turistică pe perioada sejurului. Transport cu autocarul: de la 85 Euro/pers. Christian Tour, www.christiantour.ro tel. 021 211 11 39

×