x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Paleokastritsa, staţiunea cu ape smarald din Corfu

Paleokastritsa, staţiunea cu ape smarald din Corfu

24 Mai 2013   •   12:30
Paleokastritsa, staţiunea cu ape smarald din Corfu

Corfu are tarmuri de o frumusete deosebita si excelente plaje pustii, departe de aglomeratia statiunilor. Pe aceasta insula cosmopolita vei putea sa imbini relaxarea cu distractia si o viata de noapte plina de actiune. Corfu poate satisface pretentiile si celor mai exigenti turisti.

Daca vrei sa fugi de agitatia si aglomeratia orasului alege ca destinatie de vacanta nu o statiune aglomerata, ci una linistita, cu confortul si facilitatile unui oras, dar cu serenitatea unui sat.

Paleokastritsa este considerat unul dintre cele mai frumoase sate din Corfu, fiind un punct de atractie renumit. Situat in nord-vestul insulei, la 25 de kilometri de orasul Corfu si de aaeroport, satul este deluros si adapostit de culmile abrupte, verzi, ale plantatiilor de maslini si ale livezilor de lamai.

Desi e o statiune destul de mica, ai la dispozitie tot ce-ti trebuie: restaurante, super-market, cafenele, magazine, baruri si taverne. Iar sugestiile despre cum sa-ti petreci zilele de concediu sunt la fel de variate ca si facilitatile. Bineinteles, relaxarea pe plaja si balaceala in apa calda de culoarea smaraldului este pe primul loc. Pe majoritatea plajelor exista taxi-boat, sezlonguri, barci si canoe de inchiriat si facilitati pentru practicarea sporturilor nautice. Viziteaza toate plajele din imprejurimi (sunt 15, la unele se ajunge doar pe apa, asa ca trebuie sa inchiriezi o barca) si faimoasele pesteri.

Dupa ce ai trecut in revista plajele, poti vizita manastirea Theotokos, de la Agios Spiridon. Asezata in varful unui deal inalt, impadurit cu livezi de maslini, manastirea adaposteste intr-una dintre chilii relicve sfinte, pretioase, icoane bizantine si post-bizantine. Panorama pe careo ai din manastire este superba si merita sa urci pana aici.

Fa un drum si pana in satul Lakones, pentru un pranz delicios sau doar un pahar cu bere savurate la o taverna de pe tarm, cu vedere spre golfurile din Paleokastritsa. Mergi si in Krini, un sat traditional si la faimosul Angelokastro, castelul construit pe un teren abrupt si stancos, de unde poti admira intreaga insula.

Oferta sejur Corfu
Platesti un loc si merge toata familia! Hotel Alonakia 3* - de la 295 Euro, transport cu avionul, transferuri, 7 nopti cazare cu mic dejun, asistenta turistica. Europa Travel, www.europatravel.ro


×
Subiecte în articol: oferta sejur Corfu