x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Pandemia de coronavirus a închis sezonul de schi. Unde pot călători românii după Revelion

Pandemia de coronavirus a închis sezonul de schi. Unde pot călători românii după Revelion

01 Ian 2021   •   15:00
Pandemia de coronavirus a închis sezonul de schi. Unde pot călători românii după Revelion

Călătoriile vor fi reluate în acest an, dar într-un ritm mai lent. Situația va reveni la normal abia în următorii doi ani, sunt de părere specialiștii din turism.  Mai multe destinații sunt închise vizitatorilor. Este cazul locurilor exotice, precum insulele Seychelles și Mauritius, Thailandei și Filipinelor. 

Totuși, există și țări unde unde se poate ajunge în primele luni din 2021. 

„La ora actuală, Egiptul e cea mai apropiată destinaţie pentru soare şi plajă, la o distanţă de doar trei ore cu avionul. Se mai fac zboruri în Antalya. Cine nu a apucat să călătorească anul acesta în această destinaţie, o poate face de revelion. Totodată, au apărut pentru prima oară în România câteva chartere pe destinaţii exotice precum Zanzibar sau Maldive, dar asta înseamnă zboruri de peste nouă ore”, spune Dan Goicea, CEO-ul agenţiei de turism Cocktail Holidays.

Cererea pentru destinaţiile exotice a crescut considerabil, în contextul în care multe dintre ţările cunoscute ca fiind destinaţii pentru sezonul de iarnă au anunţat că sezonul de schi din acest an este anulat sau, în cel mai bun caz, amânat. Turiştii, care în alţi ani mergeau către destinaţiile de schi, au ales astfel să meargă către ţările mai calde.

„Am introdus primul charter România-Maldive la începutul lunii noiembrie, iar cererea ne-a depăşit orice aşteptări. Am suplimentat cu două zboruri în perioada Revelionului şi am introdus încă şase chartere în ianuarie şi februarie. E foarte probabil să prelungim operarea până în luna martie, pentru a reuşi să facem faţă tuturor solicitărilor“, spune Alexandru Mărginean, manager general Karpaten Turism - Divizia Turism Extern.

Destinaţiile exotice solicitate în mod tradiţional în perioada ianuarie-februarie sunt Thailanda, Republica Dominicană, Maldive, Mauritius, Bali, Mexic, Cuba. Anul acesta, din cauza restricţiilor, multe dintre acestea sunt inaccesibile, astfel încât, în afară de Maldive, cele mai cerute vacanţe la început de 2021 sunt în Republica Dominicană. Există însă posibilitatea de a călători şi către Mexic, existând agenţii locale care oferă pachete în această ţară.

Mediafax

×
Subiecte în articol: calatorii