Renumită în lume pentru pârtiile de schi, Austria este o destinaţie fascinantă şi pe timp de vară. Nefiind cunoscută ca o destinaţie de vară, turiştii care ajung în Austria se pot bucura de numeroasele lacuri alpine, cu apă cristalină, situate în zone aproape sălbatice, şi bineînţeles de lipsa aglomeraţiei din staţiunile exotice.
Dacă, în mod tradiţional, vacanţa de vară este asociată exoticului, palmierilor şi căldurii nimicitoare, Austria reprezintă acel "altceva" care îţi poate transforma complet percepţia asupra a ceea ce trebuie să însemne o destinaţie de vară de vis. Aici găsim sute de lacuri alpine cuibărite în munţi, lacuri care au malurile acoperite cu plaje, pontoane, terase şi poduri.
Lacurile Austriei sunt renumite pentru apa lor limpede şi curată, fiind perfecte pentru înot sau sporturi acvatice. Cadrul natural este sublim. Munţii acoperiţi cu vegetaţie se proiectează în apele limpezi pe care, zi şi noapte, navighează bărci de mari sau mici dimensiuni. În aceste staţiuni montane s-a dezvoltat o viaţă turistică aparte, bazată pe sporturi montane - ciclism, caţărări, trekking -, sporturi de apă şi activităţi excentrice, cum ar fi plimbările cu balonul. Cele mai multe lacuri ale Austriei se găsesc în partea de vest, îndeosebi în regiunile Voralberg, Tyrol şi Salzburg. Majoritatea acestor destinaţii se bucură de privelişti încântătoare, de o bună structură hotelieră şi de multiple alternative de petrecere a timpului liber.
LACUL MILLSTÄTTER
Cunoscut ca fiind "bijuteria Carintiei", lacul cu apă potabilă, puternic mineralizată, înconjurat de lumea montană a Parcurilor Naţionale Nockberge şi Hohen Tauern, fac din această zonă o destinaţie de neuitat. Vara, temperatura apei este de până la 26 de grade. Tipică Lacului Millstätter este şi topografia cu aspect terasat, care se evidenţiază de la altitudinea de 600 m până la 2.000 m.
Nimic nu se compară cu o plimbare în soarele dimineţii cu barca cu rame din lemn, aşa-numitele Zweispitze (cu două vârfuri), putând descoperi sălbaticul mal sudic al Lacului Millstätter. Banca de pe Lacul Millstätter sau mica zonă cu stufăriş sunt doar două locuri unde se ajunge uşor cu barca şi unde se poate lua masa în mijlocul naturii, având în jur panorama lacului şi a munţilor. Tot aici puteţi descoperi nestematele rubinii ale Lacului Millstätter.
Granatul, "piatra de foc a iubirii", conferă succes şi curaj de a înfrunta viaţa.
Nestemata rubinie se găseşte la Lacul Millstätter în Alpii Millstätter, în lumea montană Mirnock şi la Granatium în Radenthein. Noe însuşi folosea această piatră pentru a-şi conduce arca, iar egiptenii, romanii şi grecii jurau pe puterile ei. Turiştii pot porni în aventură pe nava piraţilor "Black Pearl", pot încerca să scoată cu ciocanul pietre de granat în Granatium sau pot trage cu urechea la poveştile grozave despre Lacul Millstätter în Sagamundo.
Nu departe de malul Lacului Zell, pajişti alpine înverzite vă conduc spre vârful Schmittenhöhe. Iar în imediata apropiere, vârfurile înzăpezite ale gheţarului Kitzsteinhorn se înalţă spre cer: Zell am See-Kaprun adună cele mai frumoase minuni ale naturii austriece într-una dintre cele mai iubite destinaţii de vacanţă din Europa.
Nu numai spiritul se relaxează aici: în peisajul pitoresc al Zell am See-Kaprun se deschide şi o minunată lume a sporturilor. Dacă iubiţi golful, nu veţi găsi nicăieri altundeva un loc mai bun decât clubul de glof din această regiune. Regiunea Zell am See-Kaprun vă invită şi la drumeţie: vă stau la dispoziţie kilometri întregi dintre cel mai bine puse la punct trasee de drumeţie.
Lacul Zell invită la nenumărate sporturi acvatice, precum schi nautic, navigare şi surf. De asemenea, vă puteţi relaxa în zilele cu soare pe iarba de pe malul locurilor de scăldat. Iar pentru cei care preferă apa în forma sa îngheţată, gheţarul Kitzsteinhorn oferă la peste 3.000 m altitudine distracţie în zăpadă.
Citește pe Antena3.ro