x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Piete cu produse organice in Malta

Piete cu produse organice in Malta

04 Iul 2013   •   00:25
Piete cu produse organice in Malta

Daca te afli in vacanta in Malta, rezerva-ti timp si colinda targurile si pietele de pe insula. Multitudinea de culori, noianul de glasuri, spectacolul lazilor in care pestele inca se zbate – toate acestea iti vor condimenta cu siguranta ziua! Plini de viata, inimosi, tipic mediteraneeni, cu un pic de umor britanic, maltezii te vor atrage sa le apreciezi produsele si, pana sa iti dai seama, te vei trezi incercand tot felul de fructe sau cumparand mai mult decat vei avea nevoie.

In Malta, exista locuri unde poti gasi lucruri frumoase la preturi modice. Targurile se tin pe toata insula, unele in fiecare zi, altele doar la sfarsit de saptamana. Viziteaza Marsaxlokk, un sat de pescari celebru pentru pietele lui de peste si legume proaspete si pentru atmosfera relaxanta. In fiecare duminica dimineata, piata este foarte populata de localnici si turisti. Pe langa soiurile de peste capturate, in piata de aici poti cumpara fructe si legume, diverse sortimente de gem si o bautura alcoolica traditionala de culoare roz, un lichior foarte dulce din fructe de cactus 100% naturala. Langa golf este o piata in care, in fiecare zi, localnicii vand delicatese locale: capere, nuga, masline si miere.
Targul din Mosta se tine in fiecare dimineata de luni. Si aici gasesti fructe si legume proaspete, la preturi foarte bune. Capere, stafide, castane, nuci, smochine, migdale, conopida, rosii, masline, rozmarin sau spanac – sigur vei gasi ceva care sa iti faca cu ochiul. Nu uita sa cumperi Kinnie, bautura racoritoare traditionala, cu gust dulce-amarui, sau fructe uscate ori coji de citrice confiate, acoperite cu ciocolata!
Daca ajungi in satul Ta’ Qali, acolo unde mestesugul a fost adus la rang de arta, vei descoperi secretul sticlei de Malta si vei vedea centrele de artizanat, de unde poti cumpara suveniruri de calitate. In Ta’ Qali, nu departe de Parcul National, gasesti si cea mai mare piaţa de legume si fructe din Malta cunoscuta sub numele de Farmers Market. In fiecare sambata dimineata, fermierii din intreaga Malta se aduna in Ta'Qali sa-si vanda produsele proaspat culese. Inainte de ora 12, gasesti orice tip de leguma sau fruct care creste pe insula, la preturi de producator. Calitatea este exceptionala, produsele fiind organice. Mai poti cumpara din aceasta piata si branza de capra, miere, paine, peste si produse din carne. Daca te pricepi la negocieri, incearca sa te tocmesti. Pretul nu se va injumatati, ca in bazarurile turcesti, dar poti obtine o reducere.

Oferta sejur Malta
Hotel Soreda 4 * ( confort 3*) – de la 450 euro/ all inclusive/ persoana/ sejur transport cu avionul, transfer aeroport- hotel si retur, asistenta turistica. Malta Travel, www.malta.ro  si www.excursiimalta.ro

×
Subiecte în articol: oferta sejur Malta