x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Plaje all inclusive in Dubrovnik

Plaje all inclusive in Dubrovnik

12 Apr 2013   •   19:24
Plaje all inclusive in Dubrovnik

Croatia a devenit in ultimii ani o destinatie turistica din ce in ce mai cautata. Iar perla Marii Adriatice este Dubrovnik, orasul medieval cu viata de noapte tumultoasa si plaje tentante, presarate de-a lungul coastei.

In Dubrovnik, ca de altfel pe toata coasta croata a Adriaticii, poti face plaja sau inota oriunde. Cel mai comod este sa te gandesti daca iti plac plajele aglomerate sau nu si sa o alegi pe cea situata cat mai aproape de locul unde esti cazat.

Plaja Banje este una dintre cele mai populare plaje din Dubrovnik, aflata in apropierea hotelurilor de lux si de Poarta Ploče. Se plateste taxa de intrare, poti inchiria paturi si sezlonguri, jet ski–uri sau saltele. O parte a plajei este cu prundis, ticsita de umbrelute si marginita de dusuri si un restaurant. Este recomandata familiilor cu copii.

La est de Hotelul Grand Villa Argentina se intinde  Betina Špilja, o pestera cu o plaja cu nisip fin, alb, accesibila doar de pe mare. Poti inchiria un taxi-vaporas din portul vechi, si sa ii spui capitanului ora la care sa vina sa te ia. Ia-ti provizii pentru un picnic pe plaja!
La mica distanta de Poarta Pile este plaja Sulici, una dintre cele mai curate plaje din Dubrovnik.
Lapad, plaja publica de langa hotelul Kompas, este pentru familisti. Sezlongurile, umbrelele si dusurile sunt numeroase, apa nu este adanca si este supravegheata permanent de salvamari. Langa plaja sunt terenuri de tenis si locuri de joaca.

Plaja Sveti Jakov, din partea de est a orasului, este situata intr-un golfulet. Are propriul restaurant si bar si tot aici poti inchiria umbrelute.

Copacabana nu este chiar in zona centrala, ci in peninsula Lapad, dar este o plaja populara printre localnici, pentru ca e mai putin aglomerata. Pe plaja sunt dusuri si cabine de schimb, un restaurant, o cafenea, magazine cu fructe si inghetata, echipamente pentru sporturi nautice.

Un alt loc minunat in care sa-ti petreci zilele calde de vara este Insula Lokrum, din golful Dubrovnik, unde gasesti si o plaja pentru nudisti. Poti ajunge foarte usor, in doar 10 minute, cu un taxi-vaporas, din portul orasului vechi. Cursele sunt la fiecare jumatate de ora. Pe langa plaja si inot, poti vizita Gradina Botanica si Manastirea Benedictina, transformata acum in restaurant si cafenea. Pe insula este si un lac mic, legat de mare, recomandat copiilor si celor care nu stiu sa inoate.

Sejur Dubrovnik
Hotel Adriatic 2* - de la 509 euro/persoana, transport cu avionul, transferuri, 7 nopti cazare cu demipensiune, asistenta turistica. Detalii la Europa Travel
www.europatravel.ro, tel. 021.9407

×
Subiecte în articol: dubrovnik