x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Ponturi de călătorie. Ce să faci dacă ai rău de maşină

Ponturi de călătorie. Ce să faci dacă ai rău de maşină

23 Aug 2016   •   19:15
Ponturi de călătorie. Ce să faci dacă ai rău de maşină
Sursa foto: innovatedcaptures/Getty Images/iStockphoto

Oricât de mult ai fi aşteptat să vină vacanţa, instalarea stării de greaţă, a durerilor de cap, a transpiraţiilor chiar şi a vărsăturilor îţi strică începutul sejurului.

Nu este o problemă gravă de sănătate, dar este suficient de neplăcută cât să ne preocupe şi să căutăm soluţii ca să evităm aceste stări neplăcute. Pentru a ştii ce avem de făcut trebuie să înţelegem cauza acestor probleme.

Urechea noastră internă este prevăzută cu receptori ai echilibrului, care percep în permanenţă poziţia corpului şi transmit informaţiile către creier. Receptorii vizuali, la rândul lor, sesizează poziţia corpului şi transmit creierului informaţia.

Când călătorim, indiferent de vehicul, receptorii echilibrului din urechea internă sesizează mişcarea, însă aflându-ne în interiorul unei maşini, ochii sesizează o aparenţă imobilizare.

De aceea, locul din faţă este cel mai potrivit pentru drum. Dacă acest lucru nu este posibil încercaţi să dormiţi sau măcar să ţineţi ochii închişi, pentru că astfel se îndepărtează cauza afecţiunilor datorate mişcării.

Persoanelor care ştiu că suferă de rău de mişcarenu trebuie să nu consumul alcool şi cafea pe perioada deplasării.

Cu două-trei ore înainte le sunt interzise, de asemenea, mesele copioase, alimentele care fermentează şi băuturile carbogazoase, intrucăt toate provoacă balonări.

Dacă ştim că avem rău de mişcare, cu o oră inainte de călătorie putem lua un sedativ şi un antiemetic, care se găsesc la orice farmacie.

×
Subiecte în articol: rau de masina