x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Reguli ȘOC în Amsterdam pentru turiști. Ce se va întâmpla cu petrecerile, barurile, consumul de marijuana

Reguli ȘOC în Amsterdam pentru turiști. Ce se va întâmpla cu petrecerile, barurile, consumul de marijuana

de Redacția Jurnalul    |    10 Dec 2022   •   20:15
Reguli ȘOC în Amsterdam pentru turiști. Ce se va întâmpla cu petrecerile, barurile, consumul de marijuana
Sursa foto: Hepta

Administrația orașului Amsterdam vrea să limiteze programul barurilor și consumul de marijuana în centrul vechi pentru a limita petrecerile turiștilor și a proteja viața locuitorilor, scrie dpa.

Oficialii și localnicii sunt nemulțumiți de faptul că turiștii consideră că "orice este posibil şi totul este permis" în oraș, motiv pentru care vor să reducă viața de noapte.  Totodată, vor să lanseze campanii prin care turștii străini să fie descurajați să vină în Amsterdam pentru "deconectare".

Noile reglementări sunt analizate de mai mulți ani dar este posibil să fie impuse înaintea Crăciunului din acest an. Acestea prevăd program redus pentru prezentările prostituatelor de la vitrinele clădirilor din Red Light District, precum și pentru activitățile de catering, dar și restricții pentru petreceri și circuitele de vizitare a barurilor. 

Interzicerea vânzărilor de cannabis în centrul orașului vizează fumatul în aer liber, pe străzi și în piețe, nu comercializarea marijuanei în cafenelele speciale. Încălcarea prevederilor va fi sancționată cu amenzi mari. 

Administrația vrea să protejeze zonele de "turismul excesiv", care aduce mai mulţi vizitatori decât pot să primească zonele respective.

Circa 20 de milioane de turiști ajung în Amsterdam pe parcursul unui an, potrivit estimărilor oficialilor locali, în timp ce orașul are doar 900.000 de locuitori. 

 

×
Subiecte în articol: amsterdam olanda canabis marihuana