x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii S-a terminat cu corturile şi rulotele pe plajele de la Corbu şi Vadu. Cât costă permisul pentru accesul pe plajă

S-a terminat cu corturile şi rulotele pe plajele de la Corbu şi Vadu. Cât costă permisul pentru accesul pe plajă

16 Mai 2016   •   15:23
S-a terminat cu corturile şi rulotele pe plajele de la Corbu şi Vadu. Cât costă permisul pentru accesul pe plajă
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Plajele Corbu și Vadu sunt cuprinse în „Rezervația Biosferei Delta Dunării” astfel că, potrivit legii, turiştii au voie să campeze doar în locuri special amenajate, dar cum în aceste zone nimeni nu a vrut să investească, oamenii trebuie să își cumpere permis de acces și să își lase mașinile la intrarea în localități.

O zonă de la Vadu a fost propusă de cercetatorii de la Institutului Național de Cercetare Dezvoltare Delta Dunării drept loc de campare, dar, pentru a fi autorizat, un camping are nevoie de utilităţi şi grupuri sanitare. Cum nu există nici finanțare, nici aprobări pentru un astfel de proiect, un lucru este sigur, turiştii nu vor avea unde să campeze în zona Vadu dar vor putea face plajă.

„Se poate face plajă, dacă vă cumpărați un permis de intrare de 30 de lei pe un an sau 15 lei pe sejur”, a declarat Silviu Covaliov, reprezentant al Institutului Național de Cercetare Dezvoltare Delta Dunării. Ceea ce este neplăcut și obositor totodată este faptul că pentru a ajunge pe plajă, turiștii trebuie să meargă în jur de 10 kilometri pe jos, de la ieșire din Vadu, acolo unde trebuie lăsate mașinile.

Nici la Corbu, o zonă mai cunoscută pentru turiști, lucrurile nu stau diferit. Sunt aceleași restricții. Amenzile pentru încălcarea acestor legi pot merge până la 3.000 de lei. Pentru cei care totuși se vor încumeta să meargă la plajă în una din aceste locații, trebuie să știe că biletele de acces pe plajă se pot cumpăra on-line sau de la Rezervația Biosferei Delta Dunarii.

×