x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Superlativele mapamondului. Orașul creat de Dumnezeu în ziua lui de odihnă (VIDEO)

Superlativele mapamondului. Orașul creat de Dumnezeu în ziua lui de odihnă (VIDEO)

06 Iun 2016   •   06:20
Superlativele mapamondului. Orașul creat de Dumnezeu în ziua lui de odihnă (VIDEO)

Dacă ești în căutarea unor experiențe de vacanță care să îți provoace emoții extreme, atunci poate ar fi bine să alegi o destinație de la antipozi.

„Dumnezeu a creat lumea în șase zile, iar în ziua a șaptea a creat „Rio de Janeiro” – le place brazilienilor să spună despre oraşul lor, care este într-adevăr fantastic.

Oceanul, nisipul auriu, stâncile, zgârie-norii, favelele impresionante, petrecerile, carnavalurile, Samba – toate acestea se găsesc în frumosul Rio de Janeiro. În fiecare an, milioane de turişti din toate colţurile lumii vin aici să se bucure de peisajele nepământene și să intre în atmosfera fierbinte a „Râului de Ianuarie” – cum se traduce numele oraşului Rio de Janeiro din limba portugheză. Vă prezentăm câteva atracţii turistice din acest oraş încins, atât la propriu, cât şi la figurat.

Statuia lui Hristos Mântuitorul

Când vine vorba de Rio de Janeiro, aproape fiecărei persoane îi vine în minte imaginea statuii lui Hristos Mântuitorul, care îşi întinde larg mâinile la o înălţime de 700 de metri, pe muntele Corcovado. Statuia este un simbol nu doar al orașului, ci și al întreagii țări.

Să ajungi la Rio şi să nu mergi până la statuia lui Hristos – înseamnă să nu vezi acest oraș în toată splendoarea lui. Doar de la baza monumentului se poate admira panorama unică a întregului Rio.

Celebra statuie a lui Iisus din Rio de Janeiro este cunoscuta de toata lumea lumea, însă foarte puţini ştiu că sculptorul chipului Mântuitorului este românul Gheorghe Leonida. Acesta provine dintr-o familie care a dat ţării numeroase personalităţi (inginerul Dimitrie Leonida si Elisa Leonida Zamfirescu, de asemenea inginer). Gheorghe Leonida s-a născut la Galaţi, în 1892 (1893, după alte surse).

Citește mai mult despre ceea ce oferă Rio de Janeiro turistului dornic de o vacanță inedită și urmărește VIDEO

Te-ar mai putea interesa si:

10 lucruri pe care mama ta nu ți le-a spus. Atenție, îți vor da lacrimile!
Cine emite paşaportul pe care numai trei oameni din lume îl pot avea concomitent
Cele mai frumoase opt orașe care au început treptat să renunțe la autoturisme 

×