x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Suporteri neînflăcăraţi

Suporteri neînflăcăraţi

de Cornel Tabacaru    |    26 Iul 2009   •   00:00
Suporteri neînflăcăraţi
Sursa foto: Cornel Tăbăcaru/

Zici că eşti cu bacul pe la Tulcea. Dar nu, eşti în Africa, acolo unde bacul poartă forţa de muncă spre ce se poate. Spre ce se poate găsi, deoarece nivelul de trai este scăzut, iar forţa de muncă e prost plătită.

În mod uimitor, Campionatul Mondial de Fotbal din 2010 va avea loc în Africa de Sud. Spunem  uimitor, deoarece oficialii vor cheltui aproape 3,7 miliarde de dolari pentru găzduirea competeţiei într-o ţară care plânge pe umărul bogăţiei. Aproximativ două treimi din sumă va fi investită în infrastructură, iar aceşti bani ar ajunge pentru  a dezvolta extrem de multe alte domenii care să aducă o pâine mai cumse­ca­de pe masa africanilor.

O să aibă stadion, fanion şi gol la un popor (chestie de rimă) format în mare parte din muncitori zilieri. Dar pe cine va interesa, când turiştii vor da buzna în "Las Vegas"-ul Africii de Sud, Sun City, unde în mijlocul unei savane se află zona de divertistisment - de la case de pariuri, cazinouri şi hoteluri luxoase, până la show-uri de striptease şi concerte rock?

Campionatul o să treacă, sărăcia va rămâne, excursia continuă, opţional, spre rezervaţia de crocodili Kwena sau spre plimbarea cu elefantul, iar pe bac se află suporterii neînflăcăraţi ai unei zile de mâine care nu îşi trage rostul din fotbal. Dar, după cum zicea Nelson Mandela,  "Haideţi să discutăm, să mergem mai departe".

×
Subiecte în articol: exotic