x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Ta' Qali – satul produselor de artizanat din Malta

Ta' Qali – satul produselor de artizanat din Malta

22 Apr 2013   •   15:06
Ta' Qali – satul produselor de artizanat din Malta

Dincolo de coastele stâncoase pline cu turişti dornici de mare, plaje şi distracţie, centrul insulei Malta consolidează artizanatul maltez prin satul Ta’ Qali, acolo unde meşteşugul a fost adus la rang de artă.

Pe drumuri întortocheate cu relief spectaculos, de unde putem admira imaginea impozantă a Mdinei, ne împrietenim cu localitatea Ta’ Qali, un sătuc dezvoltat pe un fost aeroport, care a deservit trupelor din al II-lea Război Mondial. Firul istoriei l-a transformat într-o zonă unde meşteşugăritul de bună calitate şi-a făcut loc în acest peisaj, devenind, astfel, o destinaţie pentru tot mai mulţi turişti aflaţi în căutarea suvenirurilor.

Mici buticuri fabrică şi comercializează diverse obiecte specifice precum cele din sticlă şi ceramică, broderiile şi dantela sau bijuteriile frumos lucrate în filigran din aur şi argint. Cele mai căutate de către turiştii veniţi în Ta’ Qali sunt obiectele realizate din sticlă autentică de Valetta sau Gozo, precum şi hainele lucrate cu multă dibăcie de artizanii locului. Deloc de ignorat sunt obiectele din argint filigranat, de la bijuterii făcute în toate mărimile şi pentru toate gusturile, până la caleşti, cutii de bijuterii în miniatură sau cavaleri maltezi, care se găsesc la preţuri foarte bune.

După ce te-ai delectat cutreierând magazinele, te poţi recrea într-un mediu relaxant oferit de Parcul Naţional Ta’ Qali, unde vegetaţia felurită şi-a făcut loc în jurul amfiteatrului care a găzduit, de-a lungul timpului, nume precum Deep Purple, Iron Maiden sau Demis Roussos.
Tot în Ta’ Qali găseşti şi cea mai mare piaţă de legume şi fructe din Malta cunoscută sub numele de “Pitkalija”.

Ofertă vacanță Malta

Hotel Solana 4* - de la 397 Euro/pers., transport cu avionul, transferuri, 7 nopti cazare cu mic dejun,  asistenta turistica. Malta Travel www.malta.ro



×