x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Târnava Mare, raiul bicicliștilor, în pandemie

Târnava Mare, raiul bicicliștilor, în pandemie

de Diana Scarlat    |    04 Aug 2020   •   11:27
Târnava Mare, raiul bicicliștilor, în pandemie

Nevoia de a-și petrece concediul cât mai departe de locurile aglomerate i-a îndreptat pe mulți români către traseele pe care se parcurgeau, până anul acesta, cele mai pitorești concursuri de ciclism. O pistă de peste 80 de kilometri lungime, între Viscri și Sighișoara, poate fi parcursă integral sau pe porțiuni, nu doar în timpul concursurilor care au făcut celebră această zonă deluroasă, ci și individual sau în grupuri mici. 

 

Pentru a evita riscurile pe care le presupun destinațiile pentru turismul de masă, foarte mulți și-au luat bicicletele și au pornit în căutarea locurilor izolate din Transilvania, în deja celebrele sate Viscri, Saschiz și alte localități din vecinătate. Numărul doritorilor de vacanță în siguranță este foarte mare, iar distanțarea între turiști este asigurată aici de amplasarea pe orizontală a spațiilor de cazare și de ariile foarte extinse pe care se pot deplasa bicicliștii, pistele trecând prin sate, păduri și arii nepopulate. Pensiunile agroturistice din această zonă oferă și ele posibilitatea păstrării distanței între persoane, iar unii aventurieri au ales chiar varianta cortului sau a rulotei, pentru a fi cât mai aproape de natură și cât mai departe de pericolul aglomerației.

 

Relaxarea în mijlocul naturii

 

Combinația între satele tradiționale izolate și posibilitățile multiple de a petrece foarte mult timp în natură este ideală, în această perioadă plină de restricții. Turismul se face în grupuri mici, iar în această zonă nu există hoteluri, restaurante cu un număr mare de locuri sau alte spații care s-ar putea aglomera. Chiar dacă în zonă ajung mulți turiști, nu se strâng în același punct, tocmai pentru că fiecare își poate alege locurile pe care le vizitează. Și obiectivele turistice din această zonă, respectiv Cetatea Saschiz și mănăstirea fortificată de la Viscri, sunt la fel de izolate, astfel încât nu sunt niciodată luate cu asalt de vizitatori. 

Idee

Punctele gastronomice locale devin atracțiile zonelor rurale preferate de turiști în această perioadă, astfel încât s-ar putea dezvolta din ce în ce mai multe, în viitor.
 

×