x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Taxă de sejur pentru turiştii care se cazează la Berlin

Taxă de sejur pentru turiştii care se cazează la Berlin

de Istvan Deak    |    23 Apr 2013   •   19:58
Taxă de sejur pentru turiştii care se cazează la Berlin

Senatul oraşului Berlin a decis să impună o taxă de 5% asupra sejururilor la hotel ale turiştilor începând din această vară, un demers care vizează consolidarea finanţelor capitalei germane, relatează Berliner Morgenpost. Publicaţia germană subliniază că oraşe precum Paris, Roma, Barcelona sau Hamburg au impus deja această taxă, iar acum a venit rândul Berlinului. Autorităţile locale se aşteaptă să strângă 25 de milioane de euro pe an din această taxă, ca parte a eforturilor de a-şi consolida finanţele.

Aşa-numita “taxă de oraş” (city tax) va fi impusă în cazul înnoptărilor în hoteluri sau alte spaţii de cazare, precum pensiuni pentru tineri (hostel) sau campinguri, începând cu data de 1 iulie. Sejururile de afaceri vor fi scutite de această taxă. De menţionat însă că declararea scopului sejurului (plăcere sau afaceri) este benevolă. Implementarea tehnică a noii măsuri va fi discutată cu asociaţiile din industria hotelieră, precizează ziarul german.
Capitala germană a devenit o destinaţie turistică populară în ultimii ani. Importanţa sa a crescut şi datorită mutării Guvernului german de la Bonn la Berlin, în 1999.

×
Subiecte în articol: turism berlin