x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Top 5 plaje din Mykonos

Top 5 plaje din Mykonos

04 Iun 2013   •   11:53
Top 5 plaje din Mykonos

Mykonos are foarte multe plaje, fiecare cu “personalitatea” ei: sunt plaje pentru familisti, pentru jet-setteri, pentru gay, pentru iubitorii de petreceri, de camping sau pentru cei care cauta locuri linistite, fara aglomeratie.

Ca sa te poti plimba in voie prin Mykonos este bine sa inchiriezi un scuter. Este asemanator cu mersul pe bicicleta (mai putin efortul pedalatului) si te ajuta sa te deplasezi unde-ti pofteste inima. Iata cateva dintre cele mai populare plaje din Mykonos:

Paranga este plaja preferata de toti: cupluri, familisti, persoane singure, localnici. Motivul? Apa extraordinar de limpede, de culoarea turcozului, nisipul fin si Tasos - un restaurant  foarte bun, cu mancaruri traditionale la preturi acceptabile iti fac sejurul reusit.

Kalo Livadi – plaja mare, cautate de familisti dar si de tineri. In timp ce stai comod pe sezlong, sub umbrela, aici poti sa te bucuri de un masaj thailandez, sa admiri iahturile si, cand ti se face foame, sa incerci preparatele de la restaurantul  Sol Y Mar.

Agios Ioannis – o plaja superba, cu o taverna cu masute in aer liber, de unde poti admira un apus de soare spectaculos. Aici s-au filmat scene din comedia Shirley Valentine. Daca ai vreun dubiu in privinta prospetimii ingredientelor, relaxeaza-te: poti vedea pescarii care se intorc de pe mare cu o captura generoasa livrata la taverna.

Fokos este o plaja foarte retrasa, la care se ajunge pe un drum destul de anevoios. Majoritatea turistilor nici nu stiu de existenta ei, dar cei care o descopera se indragostesc iremediabil de ea. Nu sunt cluburi sau baruri pe plaja, nici macar umbrele sau sezlonguri, doar tu, soarele, nisipul fin si marea, in toata splendoarea ei. Nu te speria totusi ca stai in pustietate, este o taverna, Fokos, unde gasesti salate, carne la gratar, fructe de mare si clasicele placinte grecesti.

Panormos este o plaja frecventata mai mult de localnici, dar este foarte frumoasa. Poti inchiria doar umbrele, nu si sezlonguri. Atmosfera este insa vesela, plina de viata, si la capatul plajei gasesti si un club. La cea mai mare taverna de aici, Panormos Taverna, poti comanda mancare si bauturi reci care-ti vor fi servite pe plaja.

Oferta sejur Mykonos
Psarou Beach Hotel – de la 352 Euro/pers., transport cu avionul, transferuri, 7 nopti cazare cu mic dejun, asistenta turistica. Christian Tour, www.christiantour.ro


×
Subiecte în articol: oferta sejur Mykonos