x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Farmecul turismului pe ploaie

Farmecul turismului pe ploaie

de Cornel Tăbăcaru     |    28 Iun 2024   •   06:00
Farmecul turismului pe ploaie

Dragii mei cu Jurnalul sub braț! Mă întrebați cum supraviețuiește turismul într-o  țară care trăiește în primul rând din asta, acum, în sezonul ploios. Da, Costa Rica, unde mă aflu acum, trăiește și în sezonul ploios. Pentru că plaja și soarele dogoritor nu înseamnă tot. Ba chiar, noi am mai povestit despre asta, v-am arătat plajele, mai ales de pe Coasta Pacificului, care sunt aproape goale de luni până sâmbătă în plin sezon uscat. 

Turiștii vin în țara asta pentru frumusețile uluitoare, pentru un pitoresc unic și pentru sportul numit surfing. Acum câțiva ani Olimpiada de Surf s-a organizat chiar aici, în Costa Rica. Însă și anotimpul ploios are avantajele lui. Vegetația luxuriantă este de un verde aprins datorită ploilor. Jungla este extraordinară în acest sezon. În afară de zilele în care avem furtuni. În rest ploaia este măruntă și pentru că temperatura se menține la nivel ridicat, devine chiar o plăcere pentru cei care iubesc natura. Îmi spunea un canadian, venit ud leoarcă după o plimbare prin junglă: „Este minunat să te plimbi prin junglă sub o ploaie caldă”.  

În această perioadă valurile sunt mari și este un adevărat paradis pentru surferi, care nu sunt deloc deranjați de ploaie. Așa că mii și mii de tineri vin în perioada asta, pentru că prețurile sunt mici. La cazare, masă, totul este ieftin. Metoda prețurilor nu este o noutate în Costa Rica. Așa că majoritatea turiștilor sunt tineri. Seara, restaurantele sunt pline, cluburile sunt pline, ploaia nu încurcă pe nimeni. Apoi, chiar dacă este umed, litoralul devine atractiv la sfârșit de săptămână pentru cei din capitală și pentru cei care locuiesc în zonele muntoase. Și da, prețurile fac diferența. Mulți turiști din America, mari iubitori de natură și cu posibilități mai reduse, dar îndrăgostiți de Costa Rica, vin în acest sezon. Ba chiar și europeni. Mai ales tineri. Într-un cuvânt, da, țara trăiește și în acest sezon ploios din turism. Ca să rămânem la prețuri. Terasele acoperite sunt pline. Turiștii privesc indiferenți la ploaia de afară și se bucură că își pot permite să mănânce și să bea, aproape orice. Și avioanele sunt mai ieftine în perioada asta. De asemenea artizanatul, produsele care țin de litoral sunt mai ieftine decât în sezonul estival. Totul e făcut bine gândit, în avantajul turistului. Ca să vină și anul viitor. 

Dragii mei, noi ne auzim vinerea viitoare. Să vă găsesc sănătoși, în pace și siguranță. Doamne ajută!

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×