x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Turismul intern s-a ieftinit. Care au fost prețurile în perioada sezonului estival 2020

Turismul intern s-a ieftinit. Care au fost prețurile în perioada sezonului estival 2020

22 Sep 2020   •   14:19
Turismul intern s-a ieftinit. Care au fost prețurile în perioada sezonului estival 2020

Costul unui sejur pentru două persoane, timp de trei nopți, în perioada sezonului estival 2020 a scăzut cu 21% faţă de același interval al anului trecut. Numărul rezervărilor last-minute s-a dublat, potrivit unei analize realizate de platforma de rezervări hoteliere Travelminit.ro.

Prețul mediu a fost de 893 lei în această vară, comparativ cu 1.020 lei în 2019. Rezervările plătite cu tichete sau card de vacanţă au înregistrat o scădere de numai 6%.

"Pe fondul pandemiei, sezonul estival a început anul acesta cu o lună întârziere. Tichetele şi cardurile de vacanţă au fost printre principalele metode de achiziţie a vacanţelor care au contribuit la repornirea turismului intern. S-a observat tendinţa turiştilor de a rezerva cu precauţie vacanţe. Aproximativ 60% dintre aceştia au preferat anul acesta concediile de tip last-minute, rezervate chiar cu mai puţin de 48h înainte de începerea vacanţei, contrar tendinţelor din anii trecuţi când rezervările se făceau timpuriu pentru a profita de oferte early booking", se arată în studiu.

Numărul rezervărilor efectuate cu 1, 2 sau 14 zile înainte de check-in s-a dublat în sezonul estival din 2020, față de anul trecut. 75% dintre clienţi au ales rezervările fără avans sau cu anulare gratuită, în perioada iulie-august 2020, în creştere cu 10% comparativ cu 2019.  

În privința destinaţiilor, Delta Dunării şi zonele de munte au ocupat primele locuri în preferinţele românilor, iar turismul balneo sau city break-urile în oraşele mari din România au avut scăderidin cauza pandemiei şi a amânării evenimentelor şi festivalurilor. 

Oferta Travelminit.ro conţine 5.500 de proprietăţi din Romania, printre care hoteluri, pensiuni, apartamente, case de oaspeţi, cabane şi campinguri din toate regiunile ţării. Platforma a înregistrat peste 620.000 de înnoptări în 2019 şi o valoare totală a rezervărilor de 13 milioane de euro. 

×
Subiecte în articol: turism sejur