x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Turiștii israelieni vor reveni în România

Turiștii israelieni vor reveni în România

de Diana Scarlat    |    19 Ian 2021   •   08:30
Turiștii israelieni vor reveni în România

Reprezentanții agențiilor care fac incoming – aduc turiști străini în țara noastră – cer autorităților din România să facă toate demersurile necesare, în perioada următoare, pentru a se putea reveni la situația anterioară pandemiei. Israelul este țara care s-a aflat constant pe primele locuri, ca sursă de incoming. Acum are cei mai mulți cetățeni vaccinați din lume – aproape două milioane, până în prezent – și ar putea fi din nou principala sursă de incoming.

 

Omul de turism româno-israelian Meidan Butnaru, care a adus, până la ora actuală, peste 200.000 de turiști israelieni, dar și din alte țări, în România, consideră că activitatea de incoming ar trebui să fie o prioritate pentru noul ministru al Economiei. Israelul s-a aflat constant pe primele locuri ca sursă de turiști pentru România, pentru 2018, 2019 și pentru primele două luni din 2020. Calculele făcute de Meidan Butnaru arată că un turist israelian cheltuiește în România, pentru pachetul turistic, în medie, 580 de euro de persoană, plus încă 100 de euro pe zi pentru mâncare, cumpărături etc. Durata medie a unui sejur în România pentru un turist israelian este de cinci nopți. În concluzie, fiecare israelian cheltuiește în total aproximativ 1.100 de euro, suma totală generată de cei peste 230.000 de vizitatori israelieni care au ales țara noastră în 2019 fiind de peste 1,2 miliarde de lei, turiștii din această țară fiind pe locul 1 la cheltuieli în România. 

 

Estimări optimiste pentru sezonul estival

 

Dacă se fac aceste demersuri încă de acum, sunt șanse de peste 90% ca zborurile charter cu turiști israelieni pentru litoralul românesc – singurele chartere străine din ultimii ani pentru riviera românească a Mării Negre – să se întoarcă chiar din iulie anul acesta. Meidan Butnaru consideră că este nevoie un plan serios de redresare a turismului, precum și de acordarea cât mai rapidă a ajutorului pentru industria hotelieră, mai ales pentru structurile de cazare din orașele de city break sau business cum sunt București, Cluj, Timișoara, Oradea și altele, care au fost grav afectate. „Este vital pentru România să reatragă, cât mai repede, turiștii din Israel. România ar trebui să aibă un interes strategic de a primi turiști din Israel care au pașaportul verde, deci cei care s-au vaccinat anti-COVID. Această măsură ar ajuta enorm industria hotelieră din București, dar și din toată România, care a fost grav afectată în ultimul an. Toată Europa se va lupta pentru turiștii israelieni, care se află în top la capitolul incoming pentru mai multe țări. Consider că Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului ar trebui să lanseze cât mai curând o campanie care să anunțe primirea turiștilor israelieni care s-au vaccinat, fără impunerea carantinei”, explică Meidan Butnaru. 

 

Până pe 21 martie, data preconizată de finalizare a campaniei de vaccinare din Israel, va fi vaccinată toată populația care își dorește, fiind estimate 4-5 milioane de persoane. 

 

 

Meidan Butnaru a adus personal, în țara noastră, de-a lungul timpului, peste 200.000 de turişti, care au cheltuit peste 180 de milioane de dolari.

 

România ar trebui să aibă un interes strategic de a primi turiștii din Israel care dețin pașaportul verde, deci care s-au vaccinat anti-COVID. Dacă se fac de pe acum demersuri, sunt șanse de peste 90% ca zborurile charter cu turiști israelieni pentru litoralul românesc să revină în iulie 2021.

Meidan Butnar

 

Statul Israel a putea fi primul din lume care vaccinează majoritatea populației și, prin urmare, va putea elimina restricțiile care nu permit reluarea turismului de intrare. Cetățenii israelieni, la rândul lor, vor beneficia de o libertate mai mare de mobilitate. Asociația Israeliană a Operatorilor de Turism lucrează, în prezent, împreună cu guvernul, pentru a putea permite intrarea în țară a turiștilor care au un certificat valid ce dovedește că au fost vaccinați.

×
Subiecte în articol: Meidan Butnaru