x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Turiștii români vor putea să-și facă vacanțele în Grecia după 15 iunie

Turiștii români vor putea să-și facă vacanțele în Grecia după 15 iunie

21 Mai 2020   •   15:31
Turiștii români vor putea să-și facă vacanțele în Grecia după 15 iunie

Grecia a anunţat lista celor 19 state care vor putea trimite turişti, începând cu 15 iunie. Printre acestea se află şi România, alături de Cipru, Israel, China, Japonia, Australia, Bulgaria, Serbia, Polonia, Ungaria şi Cehia, informează greekcitytimes.com.

Ministrul elen al Turismului, Harry Theoharis, a prezentat, zilele trecute, planul pentru repornirea turismului, în care se precizează că din 15 iunie Grecia va permite intrarea călătorilor străini, în primă zază din ţările alese pe criterii epidemiologice. El a precizat că turiştii care vin în Grecia nu trebuie să se testeze pentru coronavirus înainte de a călători şi nici nu vor intra în carantină după sosire.

Peste 500 de plaje din Grecia au fost redeschise la sfârșitul săptămânii trecute, cu resprectarea măsurilor de distanţare fizică pe plajă, normele stabilind şi distanţa minimă dintre umbrele. Pe o suprafaţă de 1.000 de metri pătraţi

Va fi permis accesul al cel mult 40 de persoane pe 1.000 m.p., iar între tijele umbrelelor trebuie să fie cel puţin patru metri.

Aportul turismului la PIB este de 30% în această țară, sector care a ajutat Grecia să se mențină pe linia de plutire în timpul crizelor financiare care au durat circa un deceniu. 

Grecia are 11 milioane de locuitori și a înregistrat doar 2.850 de cazuri de COVID-19, dintre care 166 de decese.

×
Subiecte în articol: turism grecia romania