x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Turnurile gemene de la Kuala Lumpur

Turnurile gemene de la Kuala Lumpur

de Magda Cristina Ursache    |    10 Mai 2010   •   00:00
Turnurile gemene de la Kuala Lumpur

O lume impregnată de istorie, o lume atât a vechiului, cât şi a noului. Puţin mister, puţin exotism, poveşti cu cadâne şi sultani, dar şi o lume a extravaganţei, a centrelor comerciale şi a restaurantelor selecte. Grote, poveşti, castele - toate le găseşti în Kuala Lumpur.

Capitala Malaysiei, un oraş nu foarte mare, reuşeşte să combine perfect vechiul - istoria ţării, mituri, legende, patrimoniu - cu noul - centre comerciale, restaurante de lux, clădiri impresionante.

Poate cel mai cunoscut simbol al vechiului îl reprezintă palatului sultanului Abdul Samad, cu stilul şi faţadele sale majestuoase. În ceea ce priveşte noul, un simbol internaţional îl reprezintă modernele turnuri gemene Petronas.


TURNURILE PETRONAS

Terminate în 1998, Petronas Twin Towers sunt cele mai înalte turnuri gemene din lume, iar în perioada 1998-2004, până când a fost inaugurat turnul Taipei 101 din capitala Taiwanului, a deţinut şi recordul de cea mai înaltă clădire din lume. Edificiul mai deţine însă un record: cea mai adâncă fundaţie din lume.

Clădirea este folosită pentru a adăposti diverse companii. Turnul 1 este deţinut în totalitate de firma al cărei nume îl poartă, Petronas, iar Turnul 2 este închiriat de diverse alte firme.

O caracteristică impresionantă a turnurilor este podul ce le uneşte, aflat pe nivelele 42 şi 43, la o înălţime de 170 de metri. Lung de 58 de metri, oferă o panoramă cu adevărat spectaculoasă asupra oraşului.

Dar Kuala Lumpur nu se limitează la aceste două clădiri emblematice. Vechea gară, precum şi noua clădire a Telekom Malaysia, care se unduieşte spre cer într-un design îndrăzneţ, sunt şi ele atracţii ale oraşului. Iar pentru cei mai îndrăzneţi o vizită la grotele Batu este de neocolit.


O LUME A DIVERSITĂŢII CULTURALE

Malaysia este o ţară frumoasă şi prietenoasă. Deşi stabilită ca stat în forma actuală abia din 1963, poporul are o cultură foarte bogată, moştenirile arheologice demonstrând că primele urme umane în această zonă datează încă de acum 40.000 de ani. Acest popor de vânători din Mezolitic venise, se pare, din China, iar trăsăturile acestora se mai regăsesc foarte puţin acum la malaysienii moderni. Adevăraţii strămoşi ai acestora sunt oamenii care au stabilit prima civilizaţie a fierului în zonă: deutero-malaysienii, în 300 î.Hr.. Au urmat apoi, în secolele II şi III, o serie de migratori veniţi din India şi China care şi-au lăsat amprenta asupra locuitorilor şi civilizaţiei lor. De aceea astăzi veţi întâlni în Malaysia un mix de culturi arabe, chinezeşti, indiene, dar care nu s-au distrus una pe alta, ci au învăţat să convieţuiască împreună.

Teritoriul Malaysiei a făcut parte şi din imperiul colonial britanic din 1786 până în perioada invaziei japonezilor din cel de-al II-lea război mondial. Astfel, Malaysia este astăzi o lume a diversităţii culturale.


FASCINAŢIE PENTRU MÂNCARE
Malaysia este un loc fabulos, unde vă puteţi bucura dinplin de arta culinară extrem orientală. Aici gastronomia este o fuziune delicioasă între mâncarea din zona continentală, cu influenţe indiene şi chinezeşti, şi cea din zona insulară a Mării Chinei de Sud. Această fuziune creează o mâncare unică, nu numai foarte colorată şi aromată, dar şi condimentată, "electrică", de-a dreptul delicioasă. Supele sunt întotdeauna unul din felurile principale ale mesei, dar sunt total diferite de cele care se fac la noi. Supele, care conţin de regulă tăiţei, sunt aduse la masă împreună cu antreurile, dar supa este băută de-a lungul întregii mese. De asemenea, fructele şi salatele sunt foarte apreciate aici. În ceea ce priveşte băuturile, sunt disponibile diverse specii de ceai, plantate chiar în Malaysia, precum şi o multitudine de băuturi colorate, din fructe.


CÂT COSTĂ?

Dacă doriţi un sejur în Malaysia, ar trebui să ştiţi că există oferte turistice destul de variate, mai ales luând în considerare exotismul zonei. Preţurile pentru cazare încep de la aproximativ 750 € de persoană, fără mic dejun şi ajung până la 980 € de persoană pentru un sejur de 16 zile sau chiar la 1500 € dacă optaţi pentru opţiunea all inclusive. 

×
Subiecte în articol: descoperĂ... malaysia