x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Vacanța de sărbători. Principalele reguli în stațiunile de schi din UE

Vacanța de sărbători. Principalele reguli în stațiunile de schi din UE

19 Dec 2021   •   20:00
Vacanța de sărbători. Principalele reguli în stațiunile de schi din UE
Sursa foto: Sursa: Hepta

În pofida restricțiilor anti COVID-19, stațiunile de schi au rămas deschise în statele UE.

Austria este principala destinaţie de schi pentru români. 370.000 de români au mers la schi în această țară, în 2019. Apoi, rând pe rând, staţiunile au fost închise. La finalul acestui an, Austria a intrat iar în lockdown. Dar, pe 12 decembrie staţiunile de schi s-au redeschis în Tirol, Vorarlberg şi Burgenland. Însă certificatul de vaccinare este obligatoriu. Pentru copii este necesar testul PCR, nu mai vechi de 48 de ore sau dovada că au trecut recent prin boală.

În Ischgl, una dintre cele mai căutate şi scumpe staţiuni de schi din Austria, pentru perioada Crăciunului, prețul cazării pentru 7 nopţi începe de la 400 euro/persoană, la pensiune. La hotel, cel mai mic tarif este de 700 euro/7 nopţi/persoană. Ischgl dispune de  239 kilometri de pârtie, dintre care 49 kilometri pârtii negre și 143 de pârtii roşii.

Italia a introdus carantina de 5 zile pentru persoanele nevaccinate. Cu toate restricţiile şi regulile stricte, staţiunile de schi din Alpii italieni sunt la fel de pline ca înainte de pandemie. Certificatul de vaccinare este obligatoriu lahoteluri, restaurante şi la schi. În staţiunile de schi, peste 70% din populaţia locală este vaccinată cu cel puţin o doză, sub media naţională de peste 80%. Zilele acestea, în toate oraşele mari din Italia, doza booster se face pe bază de programare și exstă liste de aşteptare. 

În funcţie de evoluţia îmbolnăvirilor, local, pot fi introduse reguli noi, chiar mai aspre decât cele impuse la nivel naţional. 

Franţa a închis graniţele pentru cei care vin din Marea Britanie, acolo unde numărul cazurilor de îmbolnăvire cu tulpina Omicron este într-o creştere explozivă.

Elveţia, care şi-a deschis staţiunile şi în 2020, nu cere certificatul COVID-19 pentru urcarea cu telecabine şi gondole, dar este obligatoriu la intrarea în restaurante, baruri şi hoteluri, iar poliţia face periodic controale.



 

 

×