x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Valetta și Mdina – locurile care fac istorie în Malta

Valetta și Mdina – locurile care fac istorie în Malta

26 Mar 2013   •   14:58
Valetta și Mdina – locurile care fac istorie în Malta
Când ajungi în Malta este indicat să nu ocolești stațiunile Valetta și Mdina. Sunt locurile ideale pentru distracție și relaxare, așezări unde istoria are un cuvânt de spus prin numeroasele monumente vechi de peste 250 de ani. Vei gasi un amestec de trecut și prezent de-a dreptul fascinant.

Valletta Waterfront este locația ideală pentru distracție și shopping. Turiștii pot trece pragul numeroaselor restaurante și cluburi cu renume din zonă. Cele mai vizitate sunt V5, precum și restaurantul Tal-Kaptan bogat în meniuri tradiționale și locale. Valetta se poate lăuda cu 19 situri istorice foarte vechi, construite de marele maestru Pinto, acum mai bine de 250 de ani. Vei descoperi stilul baroc în clădiri de  o frumusețe aparte, transformate azi în restaurante sau cafenele foarte șic. Nu lipsesc nici piețele de desfacere, foarte bogate în tot felul de produse, dar și cele pentru shopping cu îmbrăcăminte sau bijuterii. Cele mai multe se află în zona istorică  Quay Wall, unde freamătul comercianților nu se oprește decât după lăsarea serii.
Nu trebuie ratat portul Grand Harbour, transformat în zilele noastre într-o locație de divertisment foarte populară. Lângă acest port se află Forni Magazine, un loc plin de istorie care datează din anul 1626. Turiștii vor găsi aici numeroase magazine de unde pot cumpăra echipament pentru sporturile nautice.

Mdina este așezământul din Malta unde s-au turnat  scene din filmul Contele de Monte Cristo. Se spune că aici lumina naturală nu are seamăn în lume, tocmai de aceea unii regizori preferă acest loc pentru peliculele lor. Tot în Mdina există și un restaurant foarte bine apreciat de lume numit The Medina, locul în care poposește foarte des actorul Brad Pitt. Experiența culinară se poate ridica la cote maxime, iar ambientul impresionează orice turist care vine să guste aici din delicatesele malteze.

Nu rata cele mai bune brânzoaice și plăcinte din aceste locuri. Se numesc pastizzi și le găsești chiar la intrare în această urbe. Ceea ce impresionează cel mai mult in Mdina, dar și în alte zone ale Maltei, este în primul rând amestecul de culturi, apusul mirific și, nu în ultimul rând, liniștea serilor călduțe.

Sejur Malta


Hotel Excelsior 5*  - de la 499 Euro/pers., transport cu avionul, transferuri, 7 nopți de cazare,  mic dejun inclus, asistență turistică. Mai multe detalii pe www.malta.ro

×
Subiecte în articol: accident plumbuita mal pamant valetta