x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Vara vine mai devreme în sudul Spaniei

Vara vine mai devreme în sudul Spaniei

de Diana Scarlat    |    21 Mai 2019   •   12:59
Vara vine mai devreme în sudul Spaniei

Amplasarea geografică şi clima favorabilă turismului estival fac din zona de sud a Spaniei locul perfect pentru vacanţele de vară timpurii. La fel ca în Grecia sau în Cipru, vara începe aici la sfârşitul lunii aprilie şi se termină toamna târziu. Dar se adaugă, la ingredientele unei vacanţe perfecte, şi istoria fabuloasă a locurilor, care a lăsat în urmă foarte multe obiective turistice unice.

Vacanţa în sudul Spaniei, în Andaluzia, începe cu aterizarea la Malaga, iar unul dintre locurile preferate de cei care caută liniştea este Torremolinos, un orăşel micuţ de pe Costa del Sol. De aici se poate ajunge uşor la Sevilia, pentru a vizita Catedrala, Turnul de Aur sau Plaza de Espana, trei dintre cele mai importante atracţii ale celebrului oraş cultural. O zi de vacanţă ar trebui dedicată altui oraş faimos, din aceeaşi regiune: Cordoba, un palimpsest cultural în care semnele istoriei spun poveşti, la fiecare pas. Alt popas ar trebui făcut la Granada, mai ales pentru a admira splendoarea palatului Alhambra. Şi, nu în ultimul rând, vacanţa în Andaluzia ar trebui să conţină o excursie la Caminito del Rey, în natură - un drum spectaculos printre munţi, cu podeţe de lemn şi metal, la zeci de metri deasupra râului ce desparte munţii. Vacanţa ideală în această zonă ar trebui să aibă şapte zile, pentru a putea îmbina perfect relaxarea cu excursiile tematice, în natură şi în circuitele culturale.

 

Agenţiile care vând frecvent pachete turistice pentru sudul Spaniei au oferte care nu pot fi găsite la o căutare individuală, pe internet. Pot ajuta cu cele mai bune sfaturi şi cu o planificare a excursiilor, atât pentru transport, ghidaj şi cazare, cât şi pentru organizarea ideală a timpului.

×