x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii VIDEO. Află ce BISERICĂ DIN ROMÂNIA a fost inclusă în TOP 5 CELE MAI FRUMOASE BISERICI DIN LUME

VIDEO. Află ce BISERICĂ DIN ROMÂNIA a fost inclusă în TOP 5 CELE MAI FRUMOASE BISERICI DIN LUME

28 Dec 2016   •   13:31
VIDEO. Află ce BISERICĂ DIN ROMÂNIA a fost inclusă în TOP 5 CELE MAI FRUMOASE BISERICI DIN LUME

Publicația britanică “The Telegraph” a realizat un top al celor mai frumoase lăcașe de cult din lume.

Topul ne-a făcut să fim mândri că suntem români, căci, în prima parte a topului, pe locul 5, înaintea renumitelor edificii Sagrada Familia (Spania) sau Saint Chapelle (Franța), își găsește locul o biserica din România.

Este vorba despre una dintre bisericile fortificate, o cetate țărănescă săsească, ce cuprinde între zidurile sale una dintre puținele biserici-sală romanice ale secolului XIII. Deși nu este o biserică de dimensiuni mari și nici nu are o valoare arhitectonică deosebită, lăcașul este în sine o “incursiune în timp”, care dezvăluie modul de viață și simplitatea locuitorilor acestui sătuc vechi din Transilvania.

„Nu este un castel. A fost odinioară o capelă, iar acum este biserică. Acest lăcaș de cult, care a devenit luteran odată cu Reforma, a fost inițial o capelă, dar în secolul al XVI-lea a fost transformat într-o biserică ce are o singură navă” – așa începe descrierea bisericii noastre de poveste pe paginile revistei “The Telegraph”.

Iată cum arată topul celor mai frumoase biserici din lume, după părerea britanicilor:

...................

CItește mai mult și află care biserică anume din România a intrat în acest top. Urmărește VIDEO

×