x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Zante Town îţi face poftă de vacanţă în Zakynthos

Zante Town îţi face poftă de vacanţă în Zakynthos

12 Apr 2013   •   19:18
Zante Town îţi face poftă de vacanţă în Zakynthos

Dacă ajungi pe insula Zakynthos, numită de localnici “Floarea Orientului” vei vedea Marea Ionică în toată splendoarea sa. În Oraşul Zante Town, apa are culoarea turcoaz, iar atmosfera e o adevărată poezie. Vei găsi clădiri medievale si rămăşiţele încă bine păstrate ale unei fortăreţe veneţiene.

Chiar dacă în anul 1953 oraşul Zante Town a fost distrus de un cutremur  mare, iată că azi localnicii se pot lăuda cu faptul că au reconstruit orașul din temelii. Este locul în care vechiul şi noul îşi dau mâna, iar facilităţile moderne sunt la îndemâna turiştilor care vin să îl viziteze.

Este adăpostit de dealul Bohali şi aici sunt reunite centrele culturale, politice şi economice ale insulei Zakynthos. Golful pe care se întinde este o adevărată oază naturală din care nu lipsesc zonele pline de verdeaţă, dar şi portul pitoresc împânzit de ambarcaţiuni de tot felul.

Clădirea care se distinge în această frumoasă urbe este Catedrala Sf. Dionisie ce datează încă din timpul ocupaţiei veneţiene. Este locul unde te va invada o senzaţie de pace, linişte sufletească şi, evident, ceva din  aerul veneţian şi cel grecesc.

Dacă îţi plac promenadele de seară, faleza din Zante Town este locul potrivit, iar dacă vrei să te bucuri de străduţe înguste unde îţi vor zâmbi de la ferestrele clădirilor mici flori proaspete, tot Zante Town este alegerea cea mai bună. Plimbările cu trăsura trasă de cai şi ospitalitatea localnicilor te vor purta într-o lume de poveste.

Oraşul deschide drumurile spre staţiunile cu renume din Zakynthos unde există întinderi de nisip fin şi  sezlongul la care vizezi să stai  tolănit la soare în concediul tău. De aici mergi spre Laganas – cunoscut pentru viaţa de noapte animată, spre Kalamaki, Alykes, Tsilivi, Argassi, Agios Nikolaos si Alykanas.

Sejur in Zakynthos

Hotel Best Western Zante Park – de la 452 Euro/pers., (tariful include reducerea early booking de 10% valabila pana pe 30 aprilie) transport cu avionul, transferuri, 7 nopti cazare cu demipensiune, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro tel. 031.226.33.25

×
Subiecte în articol: zakynthos