x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calendar ortodox, 15 ianuarie 2024. Sfântul Pavel Tebeul. Rugăciune pentru vindecarea trupului, minții și sufletului

Calendar ortodox, 15 ianuarie 2024. Sfântul Pavel Tebeul. Rugăciune pentru vindecarea trupului, minții și sufletului

de Redacția Jurnalul    |    15 Ian 2024   •   10:30
Calendar ortodox, 15 ianuarie 2024. Sfântul Pavel Tebeul. Rugăciune pentru vindecarea trupului, minții și sufletului
Sursa foto: Lucian Alecu

Credincioșii ortodocși îl prăznuiesc, în ziua de 15 ianuarie, pe Sfântul Pavel Tebeul, primul pustnic din istoria creștinismului.

Acesta a făcut minuni și a fost mare vindecător al trupului, minții și sufletului. Sfântul Pavel Tebeul a trăit 115 ani. S-a născut în anul 227, într-un sat din regiunea Tebaida, Egipt, într-o familie bogată. A rămas orfan de la vârsta de 15 ani și a fost îngrijit de soțul surorii sale. Bărbatul nu era foarte credincios și, la un moment dat, chiar s-a gândit să îl dea pe Pavel la păgâni pentru a-l persecuta.

Când Sfântul Pavel Tebeul a aflat ce plănuia cel care l-a crescut, a luat decizia să se izoleze mergând în locuri unde oamenii veneau numai în trecere. Apoi a mers într-o peșteră unde și-a petrecut cea mai mare parte din viață. Pe tot parcursul unei zile se alimenta doar cu apă și cu un colț de pâine pe care i-l aducea un corb, pottrivit spynews.ro.

Mormântul sfântului Pavel Tebeul se află la 155 km de Cairo.

Rugăciunea către Cuviosul Pavel Tebeul

”Locuitorul pustiului, înger în trup şi de minuni făcător te-ai arătat, purtătorule de Dumnezeu, Părintele nostru Pavel.

Rugăciune Sf Pavel Tebeul. Cu postul, cu privegherea şi prin rugăciune primind daruri cereşti, tămăduieşti pe cei bolnavi şi sufletele celor ce aleargă la tine cu credinţă.Slavă Celui Ce ţi-a dat ţie putere; Slavă Celui Ce te-a încununat pe tine; Slavă Celui Ce lucrează prin tine tuturor tămăduiri.

Rugăciune Sf Pavel Tebeul. Adunându-ne, credincioşilor, să cinstim cu cântări, după datorie, pe Sfântul Pavel, purtătorul de Dumnezeu, ca pe o podoabă a sihaştrilor.Rugându-ne, strigăm Ţie, Doamne: mântuieşte-ne pe noi, că Tu eşti Dumnezeul nostru şi în afară de Tine, pe altul nu ştim.

Rugăciune Sf Pavel Tebeul. Săvârşind trecerea cea secetoasă a vieţii, purtătorule de Dumnezeu, ai cufundat pe vrăjmaşii cei netrupeşti cu căinţa lacrimilor tale, Cuvioase Pavel, Părintele nostru; şi primind har de minuni, roagă-te neîncetat pentru noi.

Amin.”

×