x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calendar ortodox, 8 aprilie 2024. Sfântul Apostol Irodion. Rugăciune pentru familie

Calendar ortodox, 8 aprilie 2024. Sfântul Apostol Irodion. Rugăciune pentru familie

de Redacția Jurnalul    |    08 Apr 2024   •   12:30
Calendar ortodox, 8 aprilie 2024. Sfântul Apostol Irodion. Rugăciune pentru familie

Credincioșii ordotocși îl sărbătoresc pe Sfântul Apostol Irodion în ziua de 8 aprilie. Acesta este protectorul familiei.

Sfântul Irodion era rudă cu Sfântul Apostol Pavel şi a fost episcop al Neopartiei. Pentru că avea o putere aparte asupra oamenilor, a reușit să ajute mulți oameni să urmeze credința Domnului Isus Hristos. A fost torturat de evrei, care îi cereau să renunțe la credinţa în Hristos. Afost lovit peste cap cu nuiele, peste gură cu pietre și înjunghiat cu cuțite, însă în ziua mărturiei lui Metafrast, acesta a fost decapitat, alături de mai mulți creștini, în aceeași zi în care Sfântul Apostol Petru a fost răstignit.

În aceeași zi mai sunt prăznuiți Sfinții Apostoli Agav și Ruf.

Sfântul Agav era înzestrat cu darul prorociei. Două dintre prorociile lui au fost trecute în Faptele Apostolilor. Sfântul Ruf a fost episcopul cetății Tebei din Grecia, potrivit crestinortodox.ro.

Rugăciune pentru rezolvarea problemelor din familie

Sfinte părinte Irodion, roaga-te lui Dumnezeu pentru noi, pentru sănătate și pentru ferirea de necazuri!

In teascul inimii ai stors cu osteneli ciorchinele credintei, cel hranit cu fapte evanghelice; duhovnicescul potir al sufletului l-ai umplut de fapte bune preafericite, veselind Biserica, drept aceea si noi te slavim pururea.

Chip al înfrânării arătându-te, bunule părinte, ai stins cu roua nevointelor focul patimilor; iar cu raza credintei si a iubirii, fiu al luminii te-a facut, dumnezeiescule stalp al monahilor.

De iubirea lui Hristos te-ai ranit si in munte ai mers Cuvioase Irodioane, si acolo inaltandu-ti mintea la tronul Stapanului; te-ai facut jertfelnic preasfintit curatindu-te cu duhul rugaciunii, de Dumnezeu vazatorule.

Astazi toata creștinătatea, luand har de sus de la Stapanul, cu cantari duhovnicesti lauda pe slavitul Irodion si canta pe Domnul, laudati toate lucrurile si preainaltati-L intru toti vecii. Amin!

×
Subiecte în articol: ortodox sfantul apostol irodion familie