x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Care este semnificația pietrelor semiprețioase?

Care este semnificația pietrelor semiprețioase?

24 Iun 2022   •   13:06
Care este semnificația pietrelor semiprețioase?

Pietrele semiprețioase fac parte din viața noastră cotidiană, acestea înfrumusețând majoritatea bijuteriilor. Deși unele dintre ele sunt folosite doar din raționamente pur estetice, multe au proprietăți care le fac speciale în mai multe privințe. 

Se crede că acest tip de pietre aduce bunăstare persoanelor care le poartă și are o influență asupra calității vieții, datorită rezonanțelor energetice din sfera spiritualității. 

Aventurinul atrage vibrații pozitive din natură

Încă din cele mai vechi timpuri, unii oameni consideră că tot ceea ce ne înconjoară are anumite proprietăți care interferează cu elementele Universului. Mai mult, se consideră că o serie de pietre semiprețioase și cristale ar reprezenta o punte în acest sens. În perioada de dinainte de extracție și prelucrare, acestea preiau din energia naturii (apă, aer, pământ, foc etc.) și interacționează mai apoi cu diverse puncte ale corpului uman. 

Astfel, legendele și poveștile care însoțesc aventurinul afirmă că are puterea de a influența viața oamenilor care îl folosesc. Se spune că această piatră semiprețioasă ar aduce vindecare pe toate planurile, noroc și prosperitate.

Cuarțul roz îmbunătățește sfera emoțională 

În ceea ce privește dragostea și relațiile, cuarțul roz se consideră că este responsabil de starea generală de bine și liniște. Această piatră semiprețioasă sporește iubirea de sine și îi ajută pe toți cei care o poartă să treacă mai bine prin despărțiri sau momente dificile în relații. 

Carneolul favorizează sfera energetică 

Piatra semiprețioasă carneol sau onix sunt variante potrivite pentru a-ți păstra energia la cote maxime pe parcursul unei zile. Se crede că aceste nestemate îți pot ridica moralul în momente tensionate, în timp ce îți sporesc forța interioară. Aceste pietre semiprețioase pot avea un efect foarte rapid atunci când sunt purtate direct pe piele, sub formă de brățări sau pandantive. 

Topazul întărește sfera spirituală 

În ceea ce privește topazul, se crede că ar avea energii foarte puternice, fiind o amuletă a încrederii, comunicării și protecției. Pe lângă aceasta, există o serie de pietre semiprețioase care îți pot influența pozitiv viața:

  • Rodonit – este folosit în special pentru probleme emoționale (ale inimii); se consideră că trimite vibrații de iertare și iubire, ajutând persoanele care le poartă să depășească diverse bariere afective;

  • Citrin – se spune că este potrivit pentru a elimina vibrațiile toxice ori gândurile neproductive și pentru a susține starea generală de sănătate și bogăție;

  • Turmalina – se consideră că această piatră contribuie la menținerea sănătății sistemului digestiv, a oaselor și a dinților;

  • Amazonit – supranumită și piatra curajului, aceasta poate avea puterea de a aduce la suprafață forțe interioare nebănuite;

Folosirea eficientă a pietrelor semiprețioase

Se consideră că atunci când sunt ținute la vedere, nestematele emit energii mai puternice. Unele persoane preferă să le poarte sub formă de bijuterii, considerând că așa le văd mai des, pe când altele aleg să le poziționeze în casă, în locuri vizibile. 

Unii oameni consideră că pietrele semiprețioase sunt eficiente doar o perioadă limitată de timp. Pe de altă parte există opinii conform cărora „durata de viață“ a acestora este nelimitată, nestematele fiind benefice atâta timp cât persoana care le folosește crede în ele. 

 

De asemenea, părerile sunt împărțite și în privința numărului pietrelor. O parte dintre cei care le utilizează preferă să folosească doar un tip de piatră semiprețioasă, pe când ceilalți optează pentru o varietate de modele și culori. Se crede că energiile acestora nu interferează între ele, numărul potrivit fiind cel care face posesorul să se simtă confortabil. 

 

Pietrele semiprețioase au în spate o serie de povești și legende desprinse din cele mai vechi timpuri. În prezent, unii oameni aleg să le folosească în scopuri terapeutice alternative. Data viitoare când alegi o piatră de acest fel, ghidează-te după informațiile din acest articol și optează pentru ce ți se potrivește mai bine. 

×