x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa 10 cei mai potriviți câini pentru viața într-un apartament

10 cei mai potriviți câini pentru viața într-un apartament

de Anastasia Paul    |    12 Aug 2023   •   00:05
10 cei mai potriviți câini pentru viața într-un apartament
Sursa foto: Hepta

Mulți români locuiesc în apartamente și vor să se bucure de compania unui câine însă nu toți sunt fericiți să locuiască în spații mici.

Alegerea este însă dificilă, în condițiile în care există 221 de rase cu pedigree. 

Iată astfel 10 rase de câini potriviți pentru viața la bloc:

1. Shih Tzu
Mic, liniștit, calm și iubitor, Shih Tzu a fost inițial crescut pentru a trăi în palatele chinezești, așa că au nevoie de relativ puțin timp în aer liber și sunt perfect mulțumiți să trăiască într-un apartament. 

2. Mops
Micul Mpos este fericit într-un apartament. Câteva plimbări moderate pe zi îl va menține în formă și va dormi apoi fericit pe canapea toată noaptea, potrivit scotsman.com.

3. Bichon Frise
Este un câine aparent conceput pentru a trăi în oraș. Deși are nevoie de puțin spațiu, nu îi place să fie lăsat singur mai mult de câteva ore, lucru care trebuie luat în considerare. 

4. Cavalier King Charles Spaniel
Chiar și un apartament mic este în regulă pentru un Cavalier King Charles Spaniel drăgălaș. Cu câteva plimbări prin bloc, va fi fericit să-și petreacă restul zilei ghemuit în brațe. 

5. Bulldog francez
Bulldogul francez este al doilea cel mai popular câine din Marea Britanie și este perfect pentru viața într-un apartament. Are nevoie de puțină mișcare, îi place să fie în apropierea stăpânilor și latră foarte puțin. 

6. Bulldog
Un alt câine de talie medie care nu are nevoie de mult spațiu este Bulldogul. Este foarte bun, iubitor liniștit și nu necesită întreținere specială.

7. Havanez
Numit după capitala Cubei, câineleHavanez s-a născut pentru a trăi în oraș. Are nevoie doar de exerciții fizice moderate și este fericit să exploreze casa. Nu latră prea mult dar nu ar trebui lăsat singuri mai mult de 3-4 ore. 

8. Yorkshire Terrier

Pot fi energici însă, datorită dimensiunii lor mici, cea mai mare parte a exercițiilor se pot face în interior. Nu este  o problemă să fie lăsat singur mai multe ore. Are tendința să latre mult dar sunt inteligenți, jucăuși și afectuoși 

9. Whippet
Este un animal de companie grozav pentru proprietarii de apartamente. Au un nivel scăzut de energie, este fericit dacă este lăsat în pace și face foarte puțin zgomot. 

10. Ogar
Este cunoscut pentru viteza lui, dar este leneș și adorabil, și nu are nevoie de mult spațiu de locuit. Este foarte adaptabil, calm și nu face mult zgomot.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: caini apartament bloc