x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa 10 cele mai populare rase de pisici din lume

10 cele mai populare rase de pisici din lume

de Anastasia Paul    |    29 Aug 2023   •   20:30
10 cele mai populare rase de pisici din lume
Sursa foto: Hepta

Pisicile sunt desigur printre cele mai iubite animale de pe planetă.

Varietatea de rase și culori, mișcările lor lente, independența și calitățile lor native ne fascinează mereu. Însă înainte de a-ți lua o pisică trebuie să știi că, dincolo de rasă, fiecare are propria personalitate și nevoi individuale. 

Iată cele mai dorite rase de pisici din lume:

1. Abisinian
Această pisică este incredibil de drăguță și deschisă iubirii și atenției. Are părul scurt și picioarele lungi și subțiri. Nu este genul care să stea în poală dar este foarte afectuoasă, scrie scotsman.com.

2. Devon Rex
Este o rasă destul de nouă de pisici, găsită în anii 1960. Numită uneori Pixiecat, are trăsături asemănătoare câinelui și a devenit una dintre cele mai populare rase din lume.

3. Sfinx
Rasa populară de pisici fără păr, Sphynx, a apărut în Canada în anii 1960. Este o rasă jucăușă care adoră să fie în centrul atenției. 

4. Scottish Fold
Adorabila rasă de pisici Scottish Fold este renumită pentru urechile sale îndoite și natura sa iubitoare și ușoară. Are un mieunat foarte blând și este foarte prietenoasă cu alte pisici, câini și animale din gospodărie. 

5. Maine Coon
Rasa inteligentă de pisici Maine Coon este una dintre cele mai vechi rase din lume - și este super pufoasă! Acest gigant blând este atașat de oameni și are multă energie. 

6. American Shorthair
În mod constant în top 10 al celor mai populare rase din lume, pisica American Shorthair este foarte blândă și bună cu copiii. Un adevărat favorit al familiei. 

7. Persană
Este o pisică relaxată și blândă. Este iubită de stăpânii ei pentru blana sa adorabilă și fața turtită. Este una dintre cele mai vechi rase din lume. 

8. British Shorthair
Adusă pentru prima dată în Europa de romani, British Shorthair este încă una dintre cele mai populare rase de pe planetă. 

9. Ragdoll
Blandă, calmă și relaxată, este o pisică superbă. Iubită în întreaga lume pentru natura sa prietenoasă.

10. Exotic Shorthair
Cea mai populară rasă de pisici din America, Exotic Shorthair, este iubitoare, dulce și jucăușă. Deseori arată mai multă afecțiune și loialitate decât alte rase de feline

×
Subiecte în articol: pisici