x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Suferi de anxietate? Aceste 10 rase de câini oferă sprijin emoțional în momentele dificile

Suferi de anxietate? Aceste 10 rase de câini oferă sprijin emoțional în momentele dificile

de Anastasia Paul    |    19 Iul 2024   •   08:40
Suferi de anxietate? Aceste 10 rase de câini oferă sprijin emoțional în momentele dificile
Sursa foto: Ljupco/Getty Images/iStockphoto

Stilul nostru de viață are o influență enormă asupra tipului de câine cel mai potrivit. Există 221 de rase diferite de câini din care să alegi, alături de numeroase rase încrucișate, așa că sunt multe lucruri la care să te gândești înainte de a decide.  

Dacă ești în căutarea unui câine alături de care să te simți liniștit, să scapi de anxietate și stres, acestea sunt rasele care îți vor oferi suportul emoțional de care ai nevoie:

1. Cocker Spaniel
Potrivit mai ales pentru a sprijini copiii cu probleme de sănătate mintală, Cocker Spaniel este un însoțitor dulce și constant, cu blană lungă, mătăsoasă, și are un efect terapeutic. 

2. Ciobanesc german
Poate ajuta la orice, de la detectarea drogurilor până la controlul mulțimilor, dar este, de asemenea,  și foarte inteligent emoțional și dornic să mulțumească. Oferă sprijinul psihic de care ai nevoie mai ales în spațiile publice. 

3. Labrador Retriever
Este, fără îndoială, cea mai empatică rasă de câini, cu o abilitate înnăscută de a ști cum se simt stăpânii lor. Este blând, prietenos și dornic să mulțumească. Oricine a deținut vreodată un laborator va ști că poate face orice situație să pară puțin mai bună. Verii lor, Golden Retriever sunt, de asemenea, câini de terapie minunați. 

5. Border Collie
Una dintre cele mai inteligente rase de câini, Border Collie este obișnuit să răspundă la indicii pentru a proteja turma de oi. Acest lucru se extinde la a sesiza când ceva este în neregulă cu familia sa și a oferi rapid confort sub formă de afecțiune. 

.6. Cavalier King Charles Spaniel
Are obiceiul de a se ghemui ore în poala proprietarului, oferind astfel senzația de calm de care ai nevoie. 

7. Chihuahua
Un alt câine mic capabil să ofere sprijin în majoritatea situațiilor sociale este Chihuahua. Are nevoie de puține exerciții fizice, așa că este perfect pentru persoanele care sunt mai puțin mobile.

8. Yorkshire Terrier
Este greu să depășești un Yorkshire Terrier atunci când este vorba despre un câine de talie mică, potrivit pentru a oferi sprijin emoțional. Este foarte afectuos și inteligent, și este ușor să călătorești cu el, ceea ce ii face grozavi pentru calmarea anxietatii mobile.

9. Terranova
Cu un comportament blând și ușor, uriașul și drăgălașul Newfoundland este o rasă liniștitoare care poate aduce confort în situații stresante. 

10. Pembroke Welsh Corgi
Ascultător și loial, dar nu nevoiaș, Pembrokeshire Welsh Corgis este un câine de companie bun pentru rezidenții caselor de bătrâni și persoanele cu dizabilități. Se vor lipi de proprietaril, fiind mereu la îndemână pentru a oferi sprijin atunci când este nevoie, potrivit scotsman.com.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: caini anxietate sprijin emotional